Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Holknekts ord om exet Lena PH: ”Jävla yrväder”

Lena Philipsson är aktuell med ny musik där hon tagit alla pressbilder själv.Foto: Lena Philipsson / Pressbild Maria Magdalena
Lena Philipsson och Per Holknekt gifte sig 2010.Foto: ROGER VIKSTRÖM
Här är paret under Melodifestivalen 2011 och Lena Philipsson var en av mellanakterna.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Per Holknekt berättar nu hur relationen med Lena Philipsson ser ut i dag.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Per Holknekt.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Per Holknekts och Lena Philipssons äktenskap fick ett abrupt slut när entreprenörens otrohet briserade. 

Nu berättar Holknekt om hur relationen ser ut i dag men avslöjar också att Lena Philipsson har två olika versioner av sig själv. 

– Jag känner bägge tror jag och hon är fantastisk men definitivt inte enkel, säger han i ”Nemo möter en vän”.  

Lena Philipsson, 54, är superaktuell just nu och har bland annat släppt låtarna ”Han går på vatten” och en ”En stilla depression”. Musikvideos och pressbilder har hon dessutom tagit själv. 

Däremot verkar kärlekslivet ligga mer på hyllan. Sångerskan har inte varit öppen med något förhållande sedan det med modellen Pierre Leander, 46, som tog slut 2015. 

Innan dess kilade hon stadigt med entreprenören och Odd Molly-grundaren Per Holknekt, 60, men äktenskapet fick ett abrupt slut för åtta år sedan. 

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut, och katastrofen var ett faktum. Stor sorg. Kan inte riktigt fatta det ännu. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra”, skrev Lena Philipsson på Facebook 2012. 

Sedan dess har Per Holknekt pratat om relationen med Lena Philipsson ett par gånger, och hon har hämnats på otroheten genom att bland annat kasta kängor åt honom in sin succéföreställning ”Jag är ingen älskling”. 

– Jag är så glad att jag inte skaffat barn och en hel jättestor släkt med Per Holknekt, skojade artisten i showen och fortsatte:

– Per var en dålig affär, var en kass miljonär...

Lena Philipssons två sidor

Nu tar Per Holknekt bladet från munnen igen och pratar om relationen med sin exfru. I podcasten ”Nemo möter en vän” kastar programledaren Nemo Hedén, 33, olika ord, saker och namn åt Holknekt som han ska kommentera. Ett av de namn som dyker upp är just ”Lena Philipsson”. Odd Molly-grundaren börjar prata direkt:  

– Ett jävla yrväder, säger han snabbt. 

Per Holknekt berättar att de flesta offentliga personerna har dubbla karaktärer – en när man är på scenen och en när man är hemma och ur offentligheten. 

– Det är svårt att hålla isär på de här personerna även i sig själv, säger han och fortsätter: 

– Jag är två olika personer. När jag går ned för gatan och en människa tittar på mig då ser de på mig med ögon som jag vet inte stämmer. För då ser de på mig som Per den offentliga personen. Samma sak med Lena, när hon går på gator och torg så ser ju de Lena Ph. Och det är ju inte den personen som hon själv vet att hon är. 

Holknekt menar att Lena Philipsson äntligen kan få vara sig själv när hon kommer hem. 

– På det viset så är det två olika individer, jag känner bägge tror jag och hon är fantastisk men definitivt inte enkel. 

Ex-parets relation i dag

Holknekt avslöjar också hur relationen mellan ex-paret ser ut i dag. 

– Nej vi har ingen kontakt i dag, faktiskt ingen alls just nu. 

Däremot såg det annorlunda ut en bit efter uppbrottet. 

– Vi fortsatte att träffas en liten stund efter skilsmässan men nej den har runnit i väg, säger Per Holknekt i ”Nemo möter en vän”. 

I podcasten får han också frågan vad som ger honom ångest. 

– Alla stunder i mitt liv då jag har gjort någon annan illa, svarar Holknekt. 

Till EXTRA säger entreprenören att det inte är något konstigt att en offentlig person har en dubbel natur. 

– Det gäller nog de flesta artister, komiker, skådespelare, säger Per Holknekt. 

Även Lena Philipsson har berättat att hon kanske inte är den personen privat som många tror att hon är. Faktum är att hon är ganska tyst – och känner en oro för att göra folk besvikna.

– Jag missuppfattas ofta som blyg, men det handlar om personer som inte känner mig så väl som tror att jag ska göra stor entré. Jag stryker oftast längs med väggarna och försvinner in i tapeten, vilket säkert är en stor besvikelse för väldigt många människor som har höga förväntningar på vem man ska vara. De som känner mig vet vem jag är. Jag är mycket tryggare i dag i att vara tyst ibland och skojar när jag känner för det, har Lena Philipsson berättar i ”Zia och Nessvold i P3”. 

”Det som hänt är oförlåtligt” 

I en intervju med Expressens tv-program ”Direkt med Niklas Svensson” har Per Holknekt tidigare berättat om den jobbiga tiden då det offentliga uppbrottet briserade. För att komma undan offentligheten flydde Per Holknekt till sitt sommarhus och sökte hjälp hos sina två terapeuter. 

– Jag tänkte att ”jag klarar inte det här själv, jag måste få någon som berättar för mig hur jag ska hantera det här”. 

Till svar fick han: ”Sitt på händerna Per, svara inte, gå inte i försvar”. 

– Jag har väldigt mycket att säga till mitt försvar, men jag väljer att hålla det för mig själv, jag vill inte elda på det mer än vad som skedde. Så jag tog smällen själv, fortsatte Per Holknekt i ”Direkt med Niklas Svensson”.

Bara några dagar efter att otrohetsskandalen blev känd talade entreprenören öppet och ärligt ut i en direktsänd intervju med P4 Stockholm. 

– Jag mår inte bra just nu. Det är en högst privat angelägenhet. Det som hänt är oförlåtligt och går inte med några ord att undfly vad som hänt, det går inte att bortförklara, det går att förklara. Det finns mycket som skett bakom lyckta dörrar, sa han då bland annat. 

Expressen har sökt Lena Philipsson. 

Philipssons nakna pyssel

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.