Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Holknekts lyxinsikt – orden om tidigare äktenskapen

Lena Philipsson och Per Holknekt har varit gifta.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / XP / SCANP
Även Holknekt och Viktoria Tolstoy har varit kära.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM / EXP

När Per Holknekt fortfarande ägde Odd Molly värderades det till över en miljard – pengar var inga problem för honom.

I dag har hans tankar om att vara rik ändrats. 

– Tidigare har jag haft ett överflöd av pengar. Lyckan bor inte där, säger han i en intervju med Hänt samtidigt som han berättar om lyckliga tider i sina tidigare äktenskap. 

Per Holknekt, 61, har många bragder i sitt bagage. Han är skateboardproffset som blev modedesigner och skapade Odd Molly men han är också entreprenör och föreläsare. 

Den senaste tiden har inte varit helt lätt för honom. 

Nyligen berättade han på Instagram att kläddesignern och entreprenören Karin Jimfelt Ghatans har gått bort. De var nära vänner och hon skapade Odd Molly tillsammans med Per Holknekt. 

”Karin räddade mitt liv när jag var som svagast… och jag hennes på samma vis. Det är nu drygt 2 veckor sedan Karin gick bort efter en kort tids sjukdom och allt i mitt liv är nattsvart. Karin var den största. Jag har jätteont nu. För hålrummet efter dig är skoningslöst. Dig för alltid tacksam. Ensam utan dig. Min saknad är omöjlig att sätta i ord”, skrev Holknekt i måndags. 

”Två djävulska år”

För Hänt berättar han nu om den senaste svåra tiden. 

– Allt är relativt. Jag har gått igenom två ganska djävulska år, jag har sett många i min familj och närstående gå ur tiden. Jag har förlorat ett äktenskap, jag har förlorat min pappa och min bästa tjejkompis. Karin som hon hette, dog i början på februari, berättar han. 

Däremot har skilsmässan med Linda Holknekt mynnat ut i något bra – de har ändrat kärleksrelationen till en vänskapsrelation. För Hänt berättar Holknekt att de precis har varit på en skidresa tillsammans. 

– En fantastisk kvinna. Kanske min bästa vän. Det känns så himla bra! Du vet, tidigare har jag haft ett överflöd av pengar. Lyckan bor inte där. Jag har insett det. Nu – när jag inte har bekymmer – känner jag mig rik. Jag vill bara leva ett liv fritt från ekonomisk oro. 

Holknekt har tidigare också varit gift med Viktoria Tolstoy, 47, och Lena Philipsson, 56 – två äktenskap han också minns fina stunder ifrån. 

– Båda dessa innehöll otroligt mycket glädje – också, säger han till Hänt. 

Holknekt om att inte vara i en relation: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.