Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Holknekts dolda relation med Lena Ph – efter skilsmässan

Se intervjun med Per Holknekt i "Direkt med Niklas Svensson".
2012 skilde sig modeskaparen Per Holknekt och artisten Lena Philipsson, efter att det uppdagats att Holknekt haft en otrohetsaffär.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / XP / SCANP
Nu berättar profilen om tiden efter den offentliga skilsmässan, och hur relationen med den kända exfrun ser ut i dag, i en exklusiv intervju i ”Direkt med Niklas Svensson”.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

2012 skilde sig modeskaparen Per Holknekt och artisten Lena Philipsson, efter att det uppdagats att Holknekt haft en otrohetsaffär.

Nu berättar profilen om tiden efter den offentliga skilsmässan, och hur relationen med den kända exfrun ser ut i dag, i en exklusiv intervju i ”Direkt med Niklas Svensson”.

– Vår kontakt var väl... Den har funnits. Den fanns till och med en tid efter det, som ingen kände till, säger Per Holknekt.

Hur är din relation med ditt ex?

Efter två år som gifta gick Lena Philipsson och Per Holknekt i juli 2012 ut med att de skulle skilja sig – efter att Odd Molly-grundaren erkänt att han varit otrogen mot den folkkära artisten.

I en intervju med Expressens tv-program ”Direkt med Niklas Svensson” berättar Per Holknekt om den jobbiga tiden för sju år sedan, då det offentliga uppbrottet briserade, och han tog flykt till sin sommarstuga för att komma undan den värsta uppmärksamheten.

–Jag frågade min terapeut som jag då förlitade mig till, jag tänkte att ”jag klarar inte det här själv, jag måste få någon som berättar för mig hur jag ska hantera det här”. Han och hon, jag hade två, sa att ”sitt på händerna Per, svara inte, gå inte i försvar”. Jag har väldigt mycket att säga till mitt försvar, men jag väljer att hålla det till mig själv, jag vill inte elda på det mer än vad som skedde. Så jag tog smällen själv, säger Per Holknekt i ”Direkt med Niklas Svensson”.

Holknekts beslut – efter kraschen: ”Fanns stunder”

När det var som värst funderade Holknekt på hur han skulle orka fortsätta leva.

– Det var extremt tufft, det fanns stunder då man övervägde om det är värt att hänga kvar. Man är där i tanken, det betyder inte att man är nära. Det fanns stunder då jag kände att ”jag vet inte ens om jag mäktar med det här”. Sen var det någon som viskade i mitt öra: ”Per, du har gjort det förr”. Sen kom livslusten och nyfikenheten på vad mer jag har att ge, och jag bestämde mig för att komma igen och göra rätt, säger Holknekt.

Efter skilsmässan fortsatte det omskrivna paret att hålla kontakten, även om det var något som inte syntes utåt. I dag umgås de inte, men tycker heller inte illa om varandra, menar profilen.

– Vår kontakt var väl... Den har funnits. Den fanns till och med en tid efter det, som ingen kände till. Sen så har det ebbat av. Om vi springer på varandra på gatan så skrattar vi och pratar lite så där, det finns ingen dålig stämning. Hon är en bra kärring, det finns inte så mycket att säga om det. Jag tror att hon tycker jag är en ganska bra gubbe också. Sen hade vi saker bakom lyckta dörrar som ingen känner till, förstås, och det tänker jag låta stanna där.

Expressen har sökt Lena Philipsson för en kommentar.

Per Holknekt om tårarna i ”En natt på slottet”

Per Holknekt om tårarna i

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.