Holknekt avslöjar – så slutade äktenskapet

Kända entreprenören berättar om orsaken: ”Ibland får man inte ihop logistiken”
Det tog slut mellan Per Holknekt och Lena Ph år 2012.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / XP / SCANP
Lena Philipsson och Per Holknekt var tidigare gifta.
Foto: DR / STELLA PICTURES DR
Lena Philipsson.
Foto: Annika Berglund / Blixten @ Co
Per Holknekt i ”Direkt med Niklas Svensson”.
Foto: expressen

Per Holknekts och Lena Philipssons giftermål fick ett abrupt slut efter makens otrohet. 

Men Odd Molly-grundaren hintar om att det finns mycket mer att säga om det dramatiska uppbrottet. 

– Jag har väldigt mycket att säga till mitt försvar, men jag väljer att hålla det för mig själv, jag vill inte elda på det mer än vad som skedde, sa Per Holknekt nyligen i ”Direkt med Niklas Svensson”. 

För Lena Philipsson, 53, har 2019 betytt ny musik. Hon har bland annat släppt singeln ”Maria Magdalena”, ”Du ljuger” och ”Du är aldrig ensam”. 

Däremot verkar kärlekslivet ligga mer på hyllan. Sångerskan har inte varit öppen med något förhållande sedan skilsmässan med Per Holknekt, 59, för sju år sedan. 

Philipsson och Odd Molly-grundaren träffades 2009 och gifte sig året därpå i Skeppsholmskyrkan i centrala Stockholm. Äktenskapet med Per Holknekt slutade i dramatik. 

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut, och katastrofen var ett faktum. Stor sorg. Kan inte riktigt fatta det ännu. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra”, skrev Lena Philipson på Facebook 2012. 

Holknekts svåra tid efter otroheten

I en intervju med Expressens tv-program ”Direkt med Niklas Svensson” berättade Per Holknekt nyligen om den jobbiga tiden då det offentliga uppbrottet briserade. För att komma undan offentligheten flydde Odd Molly-grundaren till sitt sommarhus och sökte hjälp hos sina två terapeuter. 

– Jag tänkte att ”jag klarar inte det här själv, jag måste få någon som berättar för mig hur jag ska hantera det här”. 

Till svar fick han: ”Sitt på händerna Per, svara inte, gå inte i försvar”. 

– Jag har väldigt mycket att säga till mitt försvar, men jag väljer att hålla det för mig själv, jag vill inte elda på det mer än vad som skedde. Så jag tog smällen själv, fortsätter Per Holknekt i ”Direkt med Niklas Svensson”.

När det var som värst funderade Holknekt på hur han skulle orka fortsätta leva.

– Det var extremt tufft, det fanns stunder då man övervägde om det är värt att hänga kvar. 

– Sen var det någon som viskade i mitt öra: ”Per, du har gjort det förr”. Sen kom livslusten och nyfikenheten på vad mer jag har att ge, och jag bestämde mig för att komma igen och göra gott och göra rätt. 

Holknekt om hemliga relationen

Per Holknekt avslöjar också i intervjun att han och Lena Philipsson, trots det dramatiska avslutet, har hållit kontakten. 

– Vår kontakt var väl... Den har funnits. Den fanns till och med en tid efter det, som ingen känner till. Sen så har det ebbat av. 

– Om vi springer på varandra på gatan så skrattar vi och pratar lite så där, det finns ingen dålig stämning. Hon är en bra kärring, det finns inte så mycket att säga om det. Jag tror att hon tycker jag är en ganska bra gubbe också. Sen hade vi saker bakom lyckta dörrar som ingen känner till, förstås, och det tänker jag låta stanna där.

Expressen har sökt Lena Philipsson. 

Holknekt: ”Jag är en av Sveriges minst otrogna män”

I en intervju med "Skilsmässopodden" säger Per Holknekt att han målas upp som en otrohetsapostel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.