Johnny Depp spelar med Hollywood Vampires Foto: Mario Cruz / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNJohnny Depp spelar med Hollywood Vampires Foto: Mario Cruz / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Johnny Depp spelar med Hollywood Vampires Foto: Mario Cruz / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Amber Heard lämnar en domstol i Los Angeles med tydliga blåmärken i ansiktet Foto: Richard Vogel / AP TT NYHETSBYRÅNAmber Heard lämnar en domstol i Los Angeles med tydliga blåmärken i ansiktet Foto: Richard Vogel / AP TT NYHETSBYRÅN
Amber Heard lämnar en domstol i Los Angeles med tydliga blåmärken i ansiktet Foto: Richard Vogel / AP TT NYHETSBYRÅN
Hollywood Vampires Foto: Mario Cruz / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNHollywood Vampires Foto: Mario Cruz / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hollywood Vampires Foto: Mario Cruz / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Höjd säkerhet inför Depps sverigespelning

Publicerad

De senaste dagarna har varit turbulenta för Johnny Depp då han nu anklagas för att ha misshandlat sin hustru Amber Heard.

På måndag står han på scenen på Gröna Lund - och nöjesparken möts nu av kritik från besökare.

Samtidigt höjs säkerheten inför Hollywood Vampires-konserten.

Johnny Depp och Amber Heard går skilda vägar efter 15 månader som gifta. Amber Heard ska ha varit den som tog initiativet då hon lämnade in en skilsmässoansökan.

Amber Heard anklagar Johnny Depp för att flera gånger under det korta äktenskapet ha misshandlat henne, och i fredags utfärdades ett tillfälligt besöksförbud mot Johnny Depp.

Hon har visat sig i rätten med tydliga blåmärken i ansiktet och ska ha visat upp flera bilder från olika tillfällen då hon påstår sig ha blivit slagen av Johnny Depp.

Johnny Depp har själv inte uttalat sig om anklagelserna - men hans advokat, Laura Wasser, säger att anklagelserna är falska.

 

LÄS MER: Johnny Depp i Sverige för spelning

 

Gröna Lund-besökare uppmanar till bojkott

Efter de senaste dagarnas turbulens ställer sig Johnny Depp på scenen på Gröna Lund i Stockholm i morgon, måndag, tillsammans med Alice Cooper och Joe Perry som bandet Hollywood Vampires.

Nu möts Gröna Lund av kritik från besökare på Facebook-eventet.

"Hur ställer sig Gröna lund till kvinnomisshandlare?" skriver en person.

"Jag bojkottar..." skriver en annan person och hänvisar till en artikel om anklagelserna.

"Tar ni någon ställning Grönan mot det som uppdagats? Jag hoppas i alla fall på att så många som möjligt gör det rätta och bojkottar. Bort med misshandlande män som behåller sin karriär medan misshandlade och utsatta kvinnor får sina karriärer förstörda!" skriver ytterligare en person.

Annika Troselius: "Tar avstånd från allt våld"

Gröna Lund har svarat på kritiken på Facebook. Annika Troselius, pressansvarig på Gröna Lund:

– Först vill jag säga att Gröna Lund självklart tar avstånd från allt våld. Men samtidigt kan vi inte döma någon på förhand. Alla är oskyldiga till motsatsen har bevisats. Självklart får man framföra sina synpunkter och sin kritik till oss, vi läser allting och försöker bemöta det där också. Självklart har man rätt som gäst att välja om man vill komma på konserten eller inte, säger hon.

 

LÄS MER: Här är bevisen mot Johnny Depp

 

Säkerheten höjs inför Hollywood Vampires-konserten

Trots besökares uppmaning till bojkott räknar Gröna Lund med att det blir en av de större konserterna som anordnas i sommar på nöjesparken.

Därför höjs även säkerheten - extra ordningsvakter tas in.

– Det här är nog en av de största konserterna vi kommer ha i sommar, och jag tror att det blir en av de mest välbesökta också. Säkerheten är alltid högt på agendan för Gröna Lund. Vi har ett tätt samarbete med polisen, till sådana här stora konserter tar vi också in extra ordningsvakter och konsertvärdar. Säkerheten kommer alltid främst för oss, säger Annika Troselius.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag