Billie Eilish, 17, har tagit världen med storm

Billie Eilish var en av artisterna som spelade på Lollapalooza i Stockholm i somras.
Billie Eilish spelar i Stockholm den 15 februari.
Foto: Youtube
I dokumentären ”Up next” på Youtube får man se Billie berätta om den kreativa barndomen.
Foto: Youtube
Billie Eilish har en egensinnad och konstnärlig stil som lockat många.
Foto: Youtube
I musikvideon till låten ”Bury a friend” sätter sig Billie i rollen som monstret under sängen.
Foto: Youtube

Billie Eilish, 17, har med sitt unika sound och konstnärliga stil blivit en självklar stjärna på musikhimlen.

Sverigespelningen fick byta till större lokal efter att ha sålt slut på minuter.

– Jag vill bara att min musik ska fastna i folks huvuden, säger Billie Eilish i dokumentären ”Up next”.

Den unga sångerskan Billie Eilish, 17, från Los Angeles har tagit världen med storm. Den planerade svenska spelningen 15 februari fick byta lokal, på grund av det höga trycket. Biljetterna sålde slut på bara några minuter. För att fler ska få chansen att uppleva stjärnskottet flyttas spelningen till Fryshuset.

Billie Eilish har haft musiken runt sig under hela uppväxten. Hon berättar i minidokumentären "Up next" på sin Youtube-kanal att hon blev hemskolad under sin uppväxt och att det har gett henne möjligheten att fokusera på det hon vill göra. Dansen och musiken har blivit hennes sätt att uttrycka sig på.

– Om någon är hemsk eller helt toppen och jag reagerar på det så tar jag upp min telefon innan jag ens vet vad jag känner och spelar in en video av min reaktion. Man kan skriva vad som helst, du kan skriva sanningen och ingen behöver veta. Det kan vara ditt och ingen behöver få se, säger sångerskan i dokumentären.

Egensinnad originell tolkning

Med sin egensinnade och originella tolkning på den annars ofta så lättuggade popen har Billie Eilish fascinerat många. År 2016 la den då 15-åriga sångerskan upp sin första singel ”Ocean eyes” på streamingsidan ”Soundcloud”, låten är skriven med brodern Finneas O'Connell, och blev snabt viral. Den har nu spelats över 193 miljoner gånger på Spotify runtom hela världen och med över 12 miljoner följare på Instagram är framgången ett faktum.

Billie Eilish har under uppväxten skrivit mycket tillsammans med sin bror. Finneas O'Connel berättar i dokumentären att de brukade skriva och producera musik i hans lillasovrum.

– Jag känner mig så lyckligt lottad som får jobba med henne, spendera så mycket tid med henne och resa, skriva och uppträda. Det är en dröm, säger Finneas O'Connell i ”Next up”.

Sångerskans första album ”When we all fall aspleep, where do we go” kommit ut i mars och nu åker stjärnan ut på turné. Den 15 februari uppträder hon på Fryshuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.