Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Höglunds glädje – är frisk från sin cancer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Elisabeth Höglund skriver själv om glädjen på sin blogg.
Foto: Christoffer Hjalmarsson
Foto: Christian Örnberg
Foto: Tommy Pedersen

Efter en lång och tuff kamp – nu har Elisabet Höglund friskförklarats från cancern.

"Jag har ingen cancer. Den har inte kommit tillbaka. Den kanske aldrig kommer tillbaka", skrev hon på sin blogg efter lyckobeskedet.

Vid en magnetröntgen 2011 upptäckte läkare att SVT-profilen Elisabet Höglund, 70, hade cancer. Höglund röntgades efter att ha brutit lårbenet då hon föll i skidspåret – då hittades en tumör stor som en rugbyboll.

I januari 2012 opererades tumören och hela sköldkörteln bort. Sen dess har Höglund tvingats gå på regelbundna kontroller för att se om cancern kommit tillbaka.

"När jag genomgick den senaste datortomografin den 20 maj var jag särskilt orolig. Nu hade det gått nästan fyra år sen cancertumören togs bort. Skulle jag få cancern tillbaka, så skulle det vara nu. Orsaken till min oro var att jag på senare tid haft så ont i magen, nästan samma problem som innan cancern upptäcktes", skrev Höglund på sin blogg inför den senaste kontrollen.

Då kom beskedet.


LÄS MER: Elisabet Höglunds kamp efter cancern


"Den kom inte tillbaka"

"Jag har ingen cancer. Den har inte kommit tillbaka. Den kanske aldrig kommer tillbaka", skrev Höglund på sin blogg efter lyckobeskedet.

Höglund och maken Bosse Karlsson firade friskförklaringen med en stor bukett rosor.

"Jag köpte buketten och Bosse betalade. Så egentligen var det han som uppvaktade mig. Tack, min älskade Bosse", skrev Elisabet Höglund vidare.

Tidigare har Höglund berättat för Expressen om sin kamp mot sjukdomen. Bland annat har hon sagt att hennes medverkan i "På spåret" fått henne att orka, trots att hon känt sig trött och sliten i kroppen.

– "På spåret" var något stort att leva för. Jag läste och pluggade hela sommaren inför inspelningarna.

– Jag mår bra, men har mina magbesvär efter alla operationer eftersom läkarna tog bort så mycket av magsäcken och tarmen, sa hon då.

Höglund kände en oro för att magbesvären skulle bero på cancern. Så var det inte, visar det sig nu.

"Att jag ändå inte alltid mår bra beror inte på cancer utan på postoperativa problem med min mage och mina tarmar. Det är något jag måste lära mig att leva med och inte gå och oroa mig hela tiden", skrev Höglund efter lyckobeskedet.


LÄS MER: Höglund: Man känner sig som en disktrasa

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.