Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Höglunds kamp – trotsar smärtorna

I juli delade Elisabet Höglund med sig av det glada beskedet på sin blogg. Cancern har inte kommit tillbaka. – Varje gång man får ett sånt här besked blir man så glad. Nu kan jag leva några år till, säger Elisabet Höglund.
Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Även om cancern inte kommit tillbaka kvarstår magsmärtor. Men det är något som Elisabet Höglund har lärt sig att leva med.
Foto: /IBL / /IBL
Trots smärtorna kan Elisabet Höglund göra det hon älskar – träna och skriva. – Jag kan träna, jag tränar mycket, säger Elisabet Höglund.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Elisabet Höglund är frisk från cancern – men smärtorna består. 

Trots det lever SVT-profilen ett aktivt liv och fortsätter träna. 

– Jag kan träna, jag tränar mycket, säger Elisabet Höglund.

Elisabet Höglund är helt frisk från cancern. 

Hon berättade den glada nyheten i juli i ett blogginlägg med rubriken ”Jag är frisk! Jag är frisk! Jag är jättefrisk! Nytt besked har gett mig livsglädjen tillbaka!”.

SVT-profilen valde att gå igenom en helkroppsröntgen, efter att ha upplevt återkommande magbesvär. Provsvaren bekräftade det som läkarna hoppats på – cancern har inte kommit tillbaka. 

– Varje gång man får ett sånt här besked blir man så glad. Nu kan jag leva några år till, säger Elisabet Höglund. 

Kroniska besvär

Men magsmärtorna kommer bestå. Det är kroniska besvär som Elisabet Höglund har lärt sig att leva med. 

– Det kan hända att de blir lindrigare med åren, men smärtorna kommer jag ha kvar. Det har att göra med att så många organ är borta i magen. 

Elisabet Höglund måste se till att hon äter rätt – små portioner, och ofta. Trots det gör matintaget att smärtorna återvänder. 

– Man får anpassa sitt ätande efter det här. Men hellre det än att jag dör. Jag tycker att, smärtorna är det pris jag får betala i mitt liv. Det är inte kul, men det är bättre än inget liv alls, säger Elisabet Höglund. 

Trots smärtorna kan Elisabet Höglund göra det hon älskar – träna och skriva. 

– Jag kan träna, jag tränar mycket, säger Elisabet Höglund. 

Hon har berättat på sin blogg om beslutet att aktivera sig fysiskt så fort hon blev utskriven från sjukhuset 2011. 


LÄS MER: SVT-profilen har fått men för livet – nu berättar hon 


”Mina sista krafter”

”Trots att jag var så sjuk och så trött att jag nästan inte orkade lämna sängen, bestämde jag mig för att ändå varje dag försöka ta mig upp på min spinningcykel och med uppbjudande av mina sista krafter köra ett träningspass; detta i syfte att försöka bygga upp de muskler, de krafter och den kondition som min cancersjukdom och mina livshotande följdsjukdomar hade tagit ifrån mig”, skriver Elisabet Höglund på sin blogg.  

Hon har också en bostad i Spanien, som hon brukar besöka flera gånger om året. Hon köpte lägenheten 2013.

– Jag var nere på botten, jag låg för döden. Men nu är jag tillbaka. Det var därför jag skaffade lägenheten i Spanien, jag måste börja leva ett nytt liv. Jag fick en kick av att överleva min cancersjukdom, så jag fick ett nytt liv efter att jag höll på att dö. Det är fantastiskt, har hon tidigare sagt. 


LÄS MER: Elisabet stöttades av maken Bosse under sjukdomen ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.