Gawker tvingas betala 900 miljoner svenska kronor efter att de publicerat sexvideon på den tidigare wrestlingstjärnan. Foto: Cpa, Pacificcoastnews.ComGawker tvingas betala 900 miljoner svenska kronor efter att de publicerat sexvideon på den tidigare wrestlingstjärnan. Foto: Cpa, Pacificcoastnews.Com
Gawker tvingas betala 900 miljoner svenska kronor efter att de publicerat sexvideon på den tidigare wrestlingstjärnan. Foto: Cpa, Pacificcoastnews.Com
Foto: Hall/Pena, Pacificcoastnews.ComFoto: Hall/Pena, Pacificcoastnews.Com
 Foto: Hall/Pena, Pacificcoastnews.Com

Hogan får 940 miljoner – vann mot Gawker

Publicerad

Hulk Hogan stämde sajten Gawker efter att de publicerat en sexvideo med honom 2012.

Nu får den tidigare wrestlingstjärnan rätt i domstol – och Gawker tvingas betala drygt 940 miljoner svenska kronor till Hogan, skriver Business insider.

Den juridiska tvisten mellan sajten Gawker och Hulk Hogan har pågått i flera år.

Rättegången drog i gång i början av mars i staden St. Peterburg i Florida och på lördagen kom domen. Gawker tvingas betala cirka 944 miljoner svenska kronor efter att de publicerat sexvideon på den tidigare wrestlingstjärnan, Terrence Gene Bollea, som Hulk Hogan egentligen heter, skriver Business insider.

Innehållet i videon ska vara naket och sexuellt med Hulk Hogan och Heather Clem, en av Hogans vänners exfru.

"Videon gjordes utan tillåtelse från Hulk"

Videon ska ha spelats in 2004 och Gawker var den enda sajt som publicerade videon, en drygt två minuter lång sekvens, medan andra sajter publicerade stillbilder från den.

– Det mest störande med det Gawker gjort är att de är stolta över det. De lekte Gud med Bolleas rätt till att ha ett privatliv, har Hogans advokat Kenneth Turkel tidigare sagt.

Hulk Hogans tidigare advokat, David R. Houston, har tidigare sagt att filmen gjorts utan wrestlingstjärnans medgivande.

– Den här videon gjordes utan tillåtelse från Hulk. Vi ska göra allt i vår makt för att ta reda på vem som har gjort det här. Alla som visar den ska hållas ansvariga så långt som lagen tillåter, har han tidigare sagt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag