Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M-arvingen Nils Thams liv – med skandaler och lyx

Nöjets årskrönika: Det här minns vi mest från 2019
Foto: Eero Hannukainen/TT / ©Eero Hannukainen
Nils Tham och Clara Hallencreutz har aldrig velat kommentera sin skilsmässa.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/STELLAPICTURES
Thorsten Flinck och Annika Jankell med döttrarna Happy och Félice under Melodifestivalen 2012 – en tävling han gör comeback i 2020.
Foto: SVEN LINDWALL
Annika Jankell delade lyckokänslorna över att bli mormor i ett inlägg på Instagram: ”Omöjligt att sätta ord på”.
Foto: Instagram

Skilsmässa, miljardarv och skandaler inom familjedynastin.

Stenrike H&M-arvingen Nils Tham väcker uppmärksamhet med sitt kärleksliv, festande och dyra investeringar.

Som en sekt. Så beskrivs H&M av flera medarbetare i en ny bok om klädjättens ordförande Stefan Persson, 72.

Uppgifterna i ”The big boss” skriven av journalisterna Erik Palm och Jonas Alsgren har väckt uppseende. Företagskulturen som målas upp i boken är att de anställda ”bara ska säga ja och hålla med de som bestämmer”. 

”Vi tar starkt avstånd från boken”, skriver H&M i en kommentar.

Det är inte första gången H&M hamnar i en kritikstorm. Företaget, som förra året drog in 210 miljarder netto enbart på försäljning, har tidigare anklagats för brister i arbetsmiljö, produktion och miljöhantering.

Ärvt andelar i klätjätten

Nils Tham, 34, är en av Sveriges yngsta miljardärer. Som son till en av H&M:s största ägare, Lottie Tham, har han ärvt andelar i klädjätten.

Stefan Persson har en förmögenhet på 115 miljarder kronor, medan systern Lottie Thams tillgångar är värda 23 miljarder. Det är med andra ord en stenrik familj. Nils Thams förmögenhet beräknas till 2,2 miljarder kronor, enligt Veckans affärer. 2017 drog han in 160 miljoner i avkastning på sitt kapital.

Släkten anses vara mer diskreta med att de är rika jämfört med en del andra miljardärer. Men de döljer knappast sina privilegier – och speciellt inte yngste sonen.

Nisse, som hans smeknamn är, var under många år känd som en av Stureplans största stamgäster och partyprofiler. Han och kusinen Tom Persson, 35, var ett omtalat radarpar på kändiskrogarna, och återfanns på listor över stans mest eftertraktade ungkarlar.

– De gillar att festa tillsammans. Nisse är grym på schlagertexter och sjunger gärna vid någon bardisk, men han är också mån om att göra något eget med sitt liv, sa en person i hans närhet till Expressen 2008.

Stefan Persson med sonen Tom och systersonen Nils Tham.
Foto: IBL BILDBYRÅ

Fick sitt första barn med kändisdottern

I november blev Nils Tham pappa när han och sju år yngre skådespelaren Félice Jankell, 27, fick sitt första barn.

– Nils har verkligen hjälpt till och varit min betjänt. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom, sa Félice Jankell till Aftonbladet om kärlekens stöd under graviditeten.

Den lille pojken har fått namnet Winston och Félice Jankell visade upp mammalyckan i sociala medier, och både mamma Annika Jankell, 58, och systern Happy Jankell, 26, har jublat över familjens nya tillskott i sina sociala medier.

I början av 2018 skilde sig Nils Tham från hustrun Clara Hallenkreutz, 34, efter bara tre års äktenskap. Deras bröllop är fortfarande mytomspunnet, hundratals gäster flögs ner till Marrakech i ett privatchartrat plan. Ingen visste på förhand destinationen, utan uppmanades bara att packa badkläder, smoking och cocktail-klädsel.

Paret hade inga barn och enligt äktenskapsförordet fick hon ingen del i miljardförmögenheten vid skilsmässan, och gick därmed helt lottlös ur äktenskapet.

Konstnären Clara Hallencreutz har även hon gått vidare tillsammans med en skådespelare: filmstjärnan Fares Fares, 46, som hon precis har fått barn med.

Arkitektens bild av Nils Thams fastighet med inglasad vinterträdgård efter ombyggnad.
Foto: Bygglovsdokument

Nils Tham är skriven på en flott adress på Östermalm i Stockholm, och i somras berättade Expressen om ännu en av hans rekorddyra investeringar. En pampig fastighet på 300 kvadratmeter i skärgården för 55 miljoner – som har byggts om och totalrenoverats.

https://www.instagram.com/p/B5iSH9qnTWC/https://www.instagram.com/p/B5C5EcspTqf/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.