För sex och ett halvt år sedan drabbades Jan Rippe av en hjärtinfarkt. Foto: Lennart RehnmanFör sex och ett halvt år sedan drabbades Jan Rippe av en hjärtinfarkt. Foto: Lennart Rehnman
För sex och ett halvt år sedan drabbades Jan Rippe av en hjärtinfarkt. Foto: Lennart Rehnman
Han tackar det hektiska arbetstempot i "Galenskaperna och Aftershave" för att han inte var ännu sjukare. Foto: Lennart RehnmanHan tackar det hektiska arbetstempot i "Galenskaperna och Aftershave" för att han inte var ännu sjukare. Foto: Lennart Rehnman
Han tackar det hektiska arbetstempot i "Galenskaperna och Aftershave" för att han inte var ännu sjukare.  Foto: Lennart Rehnman

Hjärtinfarkten blev vändningen för Rippe

Publicerad

Hjärtinfarkten förändrade revyartisten Jan Rippes, 60, liv för sex och ett halvt år sedan.

Nu öppnar Jan Rippe upp om känslorna efter infarkten. I podcasten "Simon och Pierre" pratar han om hur den ändrade hans livsstil.

– Man får sig en tankeställare, varför drabbas jag? säger han i "podcasten".

Den svenske revyartisten Jan Rippe, 60, hade ett hektiskt arbetsliv med humorgruppen "Galenskaperna och Aftershave". Men att hålla samma tempo i dag skulle vara svårt.

– Vi åker på lite skavanker i den här åldern, runt 60. Jag själv hade en hjärtinfarkt för sex och ett halvt år sedan, men det kan inte hänvisas till mitt jobb, säger han i podcasten "Simon och Pierre".

Jan Rippe berättar vidare att han brukar bagatellisera hjärtinfarkten.

– Jag mådde bra, innan under och efter så jag brukar bagatellisera det där. Det kanske man inte ska göra, säger han.

 

LÄS MER: Rippe drabbad av hjärtinfarkt

 

Samtidigt tror Jan Rippe att det hektiska arbetstempot i "Galenskaperna och Aftershave" höll honom frisk.

– Men hade vi inte gjort det vi gör hade vi nog varit ännu sjukare. Det är så pass lustfyllt, det är väldigt betydelsefullt också att man har kul på jobbet.

Trots att Jan Rippe bagatelliserar hjärtinfarkten gav den honom en tankeställare.

– Man får sig en tankeställare, varför drabbas jag? Och jag tycker att jag är mest vältränad och sundast, utan symptom för att ligga i riskzonen, säger Jan Rippe.

 

LÄS MER: Jan Rippe möter "Sex and the City"-stjärna

 

Jan Rippes pappa fick hjärtinfarkt

Artisten har tidigare berättat att hans pappa fick en hjärtinfarkt för nästan 30 år sedan.

– Det finns en ärftlig bit som kanske kan ha spelat in.

I dag lever Jan Rippe sundare efter att ha ändrat på kosten.

– På senare år har jag ändrat mycket med kosten. Jag tränar och tänker på helheten på ett annat sätt nu.

Alla hjärtmediciner han ordinerades av läkarna är nu borta, berättar Rippe i podcasten.

– Jag har tittat på alternativa metoder, och det har gjort att jag tagit bort mina hjärtmediciner helt och hållet. Nu mår jag ännu bättre och har ännu bättre värden.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag