Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hjälp, jag blev blåst på min tv-vinst...

Kjell Eriksson vann TV4:s "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show". Men det lyxiga förstapriset för 100 000-tals kronor har han hittills inte sett röken av. Foto: TV4 och JOEL NILSSON
Kjell Eriksson vann TV4:s "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show".
Men det lyxiga förstapriset för 100 000-tals kronor har han hittills inte sett röken av - trots att det gått fem månader sedan framgången.
- Jag är jätteledsen. Det är första gången jag vunnit, och nu tvingas man tjata för att få sin vinst, säger tv-profilen.

FAKTA

Andra förstapris som delas ut i tv
"Idol" - ett skivkontrakt samt en skivlansering på bred front.
"Robinson" - har varierat från en miljon kronor ner till 250 000 kronor.
Nobelpriset - medalj, ett personligt diplom och cirka 10 miljoner kronor.

När krutröken skingrats stod Kjell Eriksson som segrare i TV4:s kändis-tävling "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show".
Programmet spelades in i Japan och förstapriset som utlovades var en ny resa till landet i öst för tv-profilen, hans släkt och vänner.
Inklusive lyxigt hotell och flygbiljetter är det en vinst värd åtskilliga 100 000-tals kronor.
Men nu, fem månader efter inspelningarna av framgången, har Kjell Eriksson fortfarande inte sett röken av den utlovade segerpremien.

Besviken på TV4

- Jag är ledsen, jag vinner så sällan någonting. Det enda jag tidigare vunnit är en ficklampa i en orienteringstävling. Det är så typiskt. När man äntligen tar hem segern ska man behöva tjata för att få det. Nobelpristagarna tvingas väl knappast ringa till kungen och tjata. Och i "Postkodmiljonären" kommer de hem och ringer på, säger han.
Kjell Eriksson fortsätter:
- Drömmen är ju att kunna ta med min mamma och min bror tillbaka till Japan. Det är lite sorgligt. Min bror tjatar på mig och undrar när vi ska resa. Hela grejen med priset var ju att man skulle få uppleva landet utan att behöva dra på sig en kycklingdräkt. Det gigantiska presentkort jag fick direkt efter vinsten är ju värdelöst.
Då Expressen griper in och ringer upp de ansvariga på TV4 blir det helt plötsligt fart på kanalen.

"Beklagligt för Kjell"

Niklas Vestberg, exekutiv producent för produktionen förklarar att ett missförstånd skett.
- Vi beklagar verkligen jättemycket att det blivit så här. Kjell ska självklart ha sitt pris.
Men varför har han inte fått det tidigare?
- Det här har helt enkelt fastnat på vägen i olika kommunikationsled. Beklagligt för Kjell. Jag har sett över det hela, och förstapriset ska vara på väg hem till honom nu.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!