Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hittades död på rummet

östen Warnebring blev 71 år gammal. BILDSPECIAL: Rösten har tystnat nu
Östen Warnerbring, 71, gjorde ett sista succéframträdande.
Sedan dog han ensam på sitt hotellrum.
I går hittades han död i sin säng i San Agustín på Gran Canaria.
- Personalen ringde efter ambulans, men det var för sent, säger hotellägaren Tommy Dynér. Östen Warnerbring hade rest till Gran Canaria för att uppträda på lyxhotellet Beach Club. På scen hade han med sig den svenske pianisten och klarinettisten Leif Been, sedan länge bosatt på Gran Canaria. - Östen gjorde stor succé. Första framträdandet var förra torsdagen och vi har haft fullsatt vid båda föreställningarna, säger hotellägaren Tommy Dynér till Expressen. - Vi har en lite äldre publik så här års. De var väldigt nöjda. Här ses Östen under sin sista show på Beach Club.

Verkade må bra

Hotellägaren åt middag med Östen efter spelningen i måndags kväll. - Då var han jättepigg. Jag fick intrycket att han mådde väldigt bra, säger Dynér. Östen Warnerbring bodde på Dynérs andra hotell Isabel Maria. Där såg personalen honom på balkongen klockan tio i går förmiddag. - Han var deras bästa gäst och mycket omtyckt för att han alltid var så trevlig. Halv ett skulle de städa och knackade på dörren. När han inte svarade gick de in. Då låg han död på sängen, påklädd, berättar Dynér. Personalen ringde efter ambulans, men det var för sent. Läkarna kunde bara konstatera dödsfallet och bedömde preliminärt att Warnerbring drabbats av en hjärtattack. Obduktionen i dag väntas ge definitivt besked.

Hjärtoperation

Östen Warnerbring drabbades av en hjärtattack redan 1985, och 1997 tvingades han till en akut by-passoperation. - Hade jag inte opererats skulle jag åkt dit för gott, sa Östen efter det lyckade ingreppet. I dag åker Tommy Dynér till den lokala tingsrätten för att en domare ska godkänna den formella dödsattesten. Det krävs för att kroppen ska lämnas ut för hemtransport. Östen Warnerbring efterlämnar fem barn. Han var gift två gånger - med Anita Warnerbring i Malmö och med Kerstin Warnerbring i Vellinge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.