Bikinitider. Leta smart och hitta en bikini eller baddräkt som passar din kroppstyp. Foto: Kraig Scarbinsky/Getty Images
Bikinitider. Leta smart och hitta en bikini eller baddräkt som passar din kroppstyp. Foto: Kraig Scarbinsky/Getty Images

Hitta rätt bikini till din kropp

Publicerad
Uppdaterad
Undvik provrumsångesten i år, och gå direkt på de bikini-modeller som fungerar för just dig.
- Ingen kan passa i allt. Därför är det viktigt att du utgår från din kropp för att se så bra ut som möjligt på stranden, säger Tina Munther, designer på Abecita.
Liten byst, breda höfter, smal midja och mullig mage.
Det finns en bikini eller baddräkt som passar för alla – men det gäller att leta smart.
I vår bikiniskola har vi tagit hjälp av proffs från två svenska badklädestillverkare med lång erfarenhet.
– Det finns egentligen inga regler för vad som är rätt eller fel, men det finns en del tips att tänka på ifall det finns något man vill framhäva eller dölja, säger Tina Munther på Abecita.
Helena Jacobsson är sortimentansvarig på Röhnisch:
– Passformen är väldigt viktig, man ska kunna känna att bikinin sitter på plats.


5 tips när du provar badkläder:

1. Åker bikini-behån upp
i ryggen? Då har den för stor omkrets eller för hårt spända axelband.

2. Väller bysten över?
Din bh-kupa är för liten.

3. Är kupkanterna för lösa?
Prova en mindre kupa.

4. Skär axelbanden in i axlarna?
Prova ett badplagg med bredare axelband.

5. Känner du dig blek?
Om du har ljus hy passar starkare färger som korallröd och turkos. Undvik bleka färger, det finns risk att man ser ännu blekare ut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag