Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hitta Nemo" får en uppföljare om Doris

Marvin och Doris på en bild från "Hitta Nemo". Foto: Disney/Pixar

"Hitta Nemo" får en uppföljare.

Men nu handlar det i stället om att finna palettkirurgfisken Doris.

"Jag har väntat länge, länge, länge, länge på den här dagen", säger Ellen DeGeneres som återigen gör rösten till Doris.

Det är bland annat Totalfilm.com som rapporterar att filmbolaget Pixar nu har bekräftat att de ska göra en uppföljare till den animerade och Oscarbelönade filmen "Hitta Nemo".

Titeln blir "Finding Dory" - inga detaljer om berättelsen är ännu är släppta, men det är ju inte långsökt att tro att det nu kommer att handla om att hitta Doris, palettkirurgfisken som lider av amnesi.

"Manuset är fantastiskt"

Pratshowvärden Ellen DeGeneres, som spelade Doris i den första filmen, ska återigen göra rösten till den förvirrade men alltid lika charmiga fisken.

I ett pressmeddelande säger hon enligt Totalfilm.com:

"Jag har väntat länge, länge, länge, länge på den här dagen. Jag är inte arg att det tog så lång tid. Jag vet ju att Pixar var upptagna med att skapa "Toy story 16". Men den tid det tog var värt det. Manuset är fantastiskt. Det innehåller allt som jag älskade med den första filmen."

"Sina nära och kära"

Regissören Andrew Stanton konstaterar att han och resten av gänget på Pixar inte kunde sluta tänka på varför Doris var helt själv dagen som hon träffade Marvin i den första filmen. I "Finding Dory", som utspelar sig ett år efter den "Hitta Nemo", kommer förklaringen.

"Hon återförenas med sina nära och kära och lär sig ett och annat om värdet av en familj på vägen", säger Andrew Stanton.

"Finding Dory" förväntas ha premiär i USA i slutet av november 2015.

I den svenska versionen av "Hitta Nemo" var det Ulla Skoog som gjorde rösten till Doris.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.