Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Historien bakom nya stjärnan i ”You”

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Dylan Arnolds som Theo i ”You”.
Foto: Netflix
Säsong tre av ”You” släpptes den 15 oktober.
Foto: Netflix

Karaktären Theo är en av huvudpersonerna i nya säsongen av ”You” på Netflix.

För skådespelaren Dylan Arnold var vägen fram till rollen väldigt snårig.

Vi vill varna för vissa spoilers i artikeln.

Säsong tre av den minst sagt mordiska serien ”You” släpptes för drygt en vecka sedan – och är just nu den näst mest sedda serien på Netflix i Sverige.

I säsong tre introduceras en ny karaktär: Den tonårige studenten Theo, spelad av Dylan Arnold, 27. Theo förälskar sig i grannkvinnan Love Quinn, som är gift och har barn ihop med huvudkaraktären Joe Goldberg. De inleder även en sexuell relation i hemlighet efter att Love Quinn mördat hans mamma – något som Theo däremot, så klart, inte är medveten om.

Love Quinn och den unge Theo i ”You”.
Foto: Netflix

Försökte få huvudrollen – misslyckades

För skådespelaren Dylan Arnold har rollen som Theo i ”You” blivit ett slags genombrott.

Men faktum är att vägen fram till rollen var minst sagt snårig för 27-åringen som tidigare har synts i serier som ”The purge” och ”Nashville” och just nu är aktuell i biofilmen ”Halloween kills”.

I en intervju med Teen vogue avslöjar Dylan Arnold nämligen att han har provspelat för två tidigare roller i ”You” – däribland för huvudrollen som Joe Goldberg. En roll som sedan gick till Penn Badgley, vilket blev ytterligare ett genombrott.

– Så, jag provspelade för Joe i första säsongen, och sedan provspelade jag för rollen som Forty i säsong två och nu, för tredje gången gillt, fick jag rollen som Theo i säsong tre, säger Dylan Arnold till Teen vogue.

”Kanske det är nu det sker”

Men Dylan Arnolds relation till serien slutar inte där. 

– Jag gick faktiskt i college med Elizabeth Lail, som spelade Guinevere Beck i säsong ett. Så jag hade sett de första avsnitten. Det var inte förrän jag fick provspela för säsong tre som jag gick tillbaka och tänkte att okej, jag ska kolla på andra säsongen. Det slutade med att jag slukade hela andra säsongen på två dagar, vilket jag aldrig tidigare har gjort med någon serie jag har provspelat för, säger han till Teen vogue.

Dylan Arnold berättar vidare om varför han inte gav upp efter sina två första misslyckade provspelningar. 

– ”You” är en sån där serie som är så välgjord, så väl utförd, och så välskriven, att det känns som en bra chans varje gång du får möjligheten. När tredje chansen dök upp tänkte jag definitivt att kanske det är nu det sker. Men jag känner att det är en serie som levererar varje gång, så självklart ville jag vara en del av det, säger Dylan Arnold till Teen vogue.

Svenska Jennifer med i Netflix-serie:

Svenska Jennifer med i Netflix-serie

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.