Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hetaste modellerna i Sverige just nu

Blonda, fräkniga Caroline Winberg, 21, har synts i de mest prestigefyllda modemagasinen och kom trea på listan.
Nu har Sveriges modeelit satt sig ner och beslutat vilken svensk modell som är hetast just nu.
- Vi kände att det var dags att ta temperaturen på den svenska modellen, säger Jonna Bergh Wahlström, chefredaktör på Cosmopolitan, som presenterar listan i nya numret.

FAKTA

Heta svenskor på catwalken:
1.
Mona Johannesson, 18.
Trots sina - i modebranschen - ynka 172 centimeter har Mona gått visningar för de största designerna i Paris, Milano och New York.
2.
Elsa Holsk, 17.
Genombrottet kom i Acos reklamfilm.
Nu är hon aktuell i kampanjer för bland andra Vagabond och Tiger.
3.
Caroline Winberg, 21.
Blonda, fräkniga Caroline har synts i de mest prestigefyllda modemagasinen.
4.
Elin Skogshagen, 16.
5.
Madeleine Blomberg, 20.
6.
Mini Andén, 28.
7.
Johanna Jonsson, 15.
8.
Ania Chorabic, 21.
9.
Erika Vall, 26.
10.
Emma Åhlund, 16.

Nu har Sveriges modeelit satt sig ner och beslutat vilken svensk modell som är hetast just nu. - Vi kände att det var dags att ta temperaturen på den svenska modellen, säger Jonna Bergh Wahlström, chefredaktör på Cosmopolitan, som presenterar listan i nya numret. Listan är ihopsatt av ett trettiotal personer ur modebranschen - fotografer, designers samt make-up- och hårstylister. Där ibland modedesignern Marina Kereklidou och Cosmopolitans chefredaktör själv. - Juryn fick ange de modeller som de ansåg hetast just nu. Inte nödvändigtvis Sveriges största modeller, utan snarare de som är mes på gång, säger hon.

"Det var en skräll"

Efter ihopräkningen stod det klart att det unga stjärnskottet Mona Johannesson, 18, segrat. - Mona har blivit väldigt stor, så det var inte helt oväntat. Men tvåan Elsa Holsk,17, är ju alldeles i början av sin karriär och har inte gjort några större kampanjer, så det var en skräll, säger Jonna Bergh Wahlström.

Ny storhetstid för branschen

Sverige har med jämna mellanrum haft storhetstider i den internationella modellvärlden. Enligt Jonna Bergh Wahlström är listan en uppdatering inför vilka nya unga svenska modeller som är på väg upp på catwalken. - Nu ser det ut som att den svenska modellbranschen står inför en ny storhetstid. Vi ville tillsammans med branschen ta fram modellerna som vi tror kommer att dominera i framtiden, säger Jonna Bergh Wahlström.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!