Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hetaste kandidaterna att ta över Diggiloo

GJORT SITT. Efter tio år med Diggiloo är Lasse Holm redo att lämna över rodret till någon annan. Lotta Engberg, Måns Zerlmerlöw, Martin Stenmarck, Rickard Olsson, Lasse Kronér och Nanne Grönwall är heta kandidater.

Det blir ingen Lasse Holm i spetsen för Diggiloo-turnén nästa år.

På listan över tänkbara ersättare finns i stället några av Sveriges mest folkkära programledare - bland dem Måns Zelmerlöw och Lotta Engberg.

- De är verkligen heta och intressanta, säger Lasse Holm.

I år firar succéshowen Diggiloo tio år. Och det har, som vanligt, varit ett segertåg med artister som Jessica Andersson, 38, Markoolio, 37, Magnus Carlsson, 38, och Charlotte Perrelli, 37, som dragit genom Sverige.

Publiken har strömmat till i tiotusentals.

- Det har varit en otrolig succé i sommar. Kärleken från publiken är total, säger Lasse Holm, 68, som sedan starten, år 2003, stått vid rodret på Diggiloo.

Men sommaren blir den folkkäre sångarens sista på scen. Nu återstår fem spelningar - sedan väntar en mer tillbakadragen roll bakom scen för Lasse Holm.

Önskelista

Expressen kan nu berätta om Diggiloo-produktionens önskelista på tilltänkta efterträdare.

Där finns namn som Lotta Engberg, 49, Lasse Kronér, 49, Nanne Grönvall, 50, Martin Stenmarck, 39, och SVT-profilen Rickard Olsson, 45.

- Det är personer som genast kommer upp i tanken när man tänker på ersättare, säger Lasse Holm.

Presenteras i oktober

- I vår kreativa värld kanske vi tänker på en oväntad lösning som är överraskande och annorlunda, det är det vi klurar på.

Ett namn som ligger särskilt högt upp på listan är Måns Zelmerlöw, 26, som för närvarande leder "Allsång på Skansen" men tidigare öppnat för att den här sommaren kan bli hans sista på Sollidenscenen.

- Måns är en skön kille, vi hade en fantastisk sommarturné tillsammans när han var med i Diggiloo. Han är proffsig och duktig, säger Lasse.

Men Lasse Holm säger även att värdrollen kan komma att förändras.

- Det kan bli en ny struktur på värdskapet, kanske ett par som kommer in och tar över som inte har den musikanknytning jag har. Det kan bli en programvärd. Det finns många tankar i luften.

De tänkbara efterträdarna kommer att börja kontaktas i september. I oktober kommer den nya värden att presenteras.

Vem tycker du ska ta över Diggiloo?