Het debatt om Emily Ratajkowskis bilder efter graviditeten – skådespelaren kritisk

Foto: Claire holt via Instagram

Modellen Emily Ratajkowski blev mamma för två veckor sedan.

Nu delar hon en sponsrad bild som föreställer henne efter förlossningen.

Och den har väckt starka känslor. 


Kommentera artikeln! När du läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

De flesta i kommentarsfältet är överens om att Emily Ratajkowski ska få lägga upp vilka bilder hon vill på sin egen kropp.

Men en debatt har ändå uppstått. Gnistan var modellens platta mage men samtalet har också handlat om vilka krav som ställs på kvinnor att ”komma tillbaka” efter en förlossning. 

Några i kommentarsfältet menar att Emily Ratajkowski platta mage är en anomali. Och att hon genom att visa upp den så kort efter förlossningen får andra kvinnor att känna sig otillräckliga. 

https://www.instagram.com/p/CMnC_FgLAZe/?utm_source=ig_embed

Skådespelaren Claire Holt, känd från Pretty little liars och The Vampire Diaries, delade med sig av sina tankar på Instagram stories:

”Jag ska försöka att inte vara ”Grinchen” här, men jag vill verkligen adressera något eftersom det irriterar mig. Om du lägger up en bild av din totalt platta mage tio dagar efter att du fått barn och kallar det för ”kroppspositivitet” – så framstår det för mig ungefär som att lägga upp en bild på dina miljoner dollar på ditt bankkonto och kalla det för ”famgångspositivitet”.

Hon tillägger att bilden får folk att må dåligt över sig själva – även om det är en helt ”sann” bild på magen.

”Folk mår piss över sig själva”, skriver hon och fortsätter: ”Kan inte Instagram vara en plats där vi försöker få folk att känna sig inkluderade och inte må piss över sig själva.”

Se också: 

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.