Herman Lindqvists dyra skilsmässa

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Författaren Herman Lindqvist, 71, separerade från frun i februari. Nu förväntas skilsmässan bli en dyr historia.
Foto: Suvad Mrkonjic
Lindqvist var gift med Birgitta i 35 å, och på grund av ett reviderat äktenskapsförord tvingas han dela lika med exfrun vid bodelningen.
Foto: Anna Hallams
Nu bor Herman i Warszawa med nya kärleken Liliana Komorowska Ahmed.
Foto: Granlund Pictures
Lindqvist advokat har i ett dokument till Stockholms tingsrätt påpekat att det är Herman som bidragit mest till exmakarnas välbeställda liv och därför bör inte Birgitta få ta del av framtida inkomster.
Foto: Cornelia Nordström

Skilsmässan från exhustrun Birgitta blir en dyrköpt historia för Herman Lindqvist.

Författaren har hittat kärleken och flyttat till Warszawa, men tvingas nu slåss för sina miljoner.

Allt på grund av ett reviderat äktenskapsförord.

I februari separerade Herman Lindqvist och hustrun Birgitta efter 35 års äktenskap. Någon förklaring gavs inte, men snart avslöjades att Herman levt ett dubbelliv.

71-åringen var nyförälskad och hade flyttat ihop med lärarinnan Liliana Komorowska Ahmed, 54.

- Det finns de som tycker att jag är för gammal för att inleda en ny relation, men jag tycker inte det, berättade författaren nyligen för Expressen.

Herman har nu flyttat till Warszawa med sin nya kärlek, men än är inte alla band klippta med exhustrun Birgitta, 69. Skilsmässan har visserligen gått igenom, men bodelningen återstår och kommer sannolikt bli ett dyrt äventyr för Herman Lindqvist.

Reviderade förordet

Paret hade från början ett äktenskapsförord som separerade deras respektive egendomar. Men på den tiden levde makarna inte lika välbeställt eftersom Herman fick sitt stora folkliga genomslag först under 90-talet.

I februari 2000 reviderades dock äktenskapsförordet och deras respektive ekonomier slogs ihop.

Detta innebär att fastigheterna i Chambourcy och Ile Saint Louis i Paris, värda över 9 miljoner kronor vardera, kommer delas rakt av. Dessutom sitter Herman och Birgitta på en ansenlig gemensam förmögenhet.

I dokument inskickade till Stockholms tingsrätt - som Extra tagit del av - påpekar Hermans advokat Pernilla Dahlrot att det är han som bidragit mest till parets välbeställda liv. Och att Birgitta inte bör få ta del av framtida inkomster.

Inget bidrag

"Med hänsyn till det kapital som Birgitta Lindqvist kommer att tillföras vid bodelningen har hon inget behov av underhållsbidrag".

Exhustrun har i skrivande stund inte lämnat sin syn på saken.

Extra har sökt Birgitta Lindqvist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.