Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hep Stars-stjärna död

BLEV 63 ÅR. Christer Petterson fortsatte att turnera med Svenne Hedlund och Hep Stars ända fram till för tre år sedan.
Hep Stars-stjärnan Christer Petterson, 63, är död.
- Det kom som en chock. Jag pratade med Christer i lördags och då lät han förhållandevis pigg, säger vännen och bandkollegan Svenne Hedlund.
Hans familj och nära vänner berättar nu om den stora sorgen.
- Det är tragiskt, han var en glad fyr, säger Abba-stjärnan Benny Andersson, som började sin karriär i Hep Stars.
1963 grundade trummisen Christer Petterson och Lennart Hegland popbandet Hep Stars. Tillsammans med Svenne Hedlund och Abba-stjärnan Benny Andersson, som anslöt till bandet året efter, slog de igenom och blev idoler för en hel generation. Men i söndags kom chockbeskedet till hans familj och nära vänner.

Vakade vid hans sida

Christer Petterson hade avlidit på Huddinge sjukhus i Stockholm, efter en tids sjukdom. Sonen Thommy Petterson, 41, berättar om den tunga sorgen. - Under sommaren åkte pappa in akut till sjukhuset flera gånger med smärtor i magen. - Till slut orkade han inte längre. Han bara somnade in, fridfullt. Sina sista veckor var Christer Petterson sängliggande på sjukhuset. Hans nära kvinnliga vän vakade vid hans sida.

Diagnos för ett år sedan

Thommy Petterson fick det tunga beskedet på telefon. - Han ville inte ha någon annan där än henne, förklarar han. Christer Petterson fick sin diagnos av läkarna för ungefär ett år sedan. - Han hade en leverrelaterad sjukdom, berättar radioprofilen, musikern och nära vännen Tommy Blom. Han var väldigt trött på slutet. Hep Stars sångare Svenne Hedlund talade med sin vän så sent som i lördags. - Då lät han förhållandevis pigg. Han skojade som han brukade göra och jag hoppades då att han skulle repa sig. - Han var väldigt speciell för mig. Han var som en levande vitamininjektion och sagolik. Christer imiterade folk och hade så många olika ansiktsuttryck.

Hittade på hyss

Det är tre år sedan de spelade tillsammans på en scen för sista gången. - Han hittade alltid på något hyss under en spelning. Han älskade att stå på scen. Men reumatismen tog över. Han kunde bara inte spela, värken i lederna var för stor. Benny Andersson var medlem i Hep Stars innan han slog igenom med Abba. - Det är tragiskt, han var en glad fyr, säger han om vännen.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!