Henrik Schyfferts knep i relationen med Nour

Nour El Refais fina hyllning till Henrik Schyffert
Henrik Schyffert gästar ”Skavlan” och berättar bland annat om förhållandet med Nour El Refai.
Foto: SVT
Paret fick sitt första gemensamma barn i höstas.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Henrik Schyffert jämför sig skämtsamt med en ko.
Foto: SVT
Fredrik Skavlan i programmet.
Foto: SVT

Henrik Schyffert vill undvika vardagsbråk in i det längsta – därför går han med på saker han egentligen inte vill göra.

I ”Skavlan” berättar komikern om hur han böjer sig för flickvännen Nour El Refais vilja för att behålla husfriden.

– Det är någon mössa hit och någon napp dit, och vagnen ska stå si eller så. Man bara: ”Japp, absolut, så gör vi, det blir jättebra”, säger Henrik Schyffert i SVT-programmet.

Henrik Schyffert, 51, blev nyligen pappa igen, när flickvännen Nour El Refai, 32, födde sitt första barn i höstas. Paret, som inte bor tillsammans, visar upp ett mysigt småbarnsliv med sonen Sami på sociala medier.

När Henrik Schyffert på fredagen gästar ”Skavlan” i SVT, konstaterar programledaren Fredrik Skavlan att Nour El Refai har många bestämda åsikter.

– Din tjej, Nour El Refai har varit här, och hon är ju en bestämd person, säger Fredrik Skavlan i ”Skavlan” – och får genast medhåll från Schyffert, vilket får publiken att skratta.

– Ja, jag skulle vara benägen att hålla med. Jag bara lägger mig, så som sädesfälten böja sig för vinden, säger Henrik Schyffert och visar med hela kroppen.

Schyfferts taktik för att undvika bråk 

Henrik Schyffert förklarar att han inte tycker det är värt att bråka i relationen bara för att man har olika åsikter om småsaker, och väljer därför att böja sig för andras åsikter för att hålla god stämning.

– Nä, men det är skitsaker. Det är någon mössa hit och någon napp dit, och vagnen ska stå si eller så. Man bara: ”Japp, absolut, så gör vi, det blir jättebra”. Ta inte det här, det finns ingen anledning, tycker komikern.

– Följer du med på saker också, undrar Fredrik Skavlan då, förvånat.

Schyffert skämtar att han är som en ko, som bara följer med.

– Jajamen, jag går runt på ointressanta julmarknader, vallas ut och in från lika konstmuseer jag inte vill vara på. Som en ko går jag runt med en klocka runt halsen, säger han och skrattar.

”Skavlan” sänds fredagar 21.00 i SVT.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.