Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henrik Schyfferts kärlekshyllning

Henrik Schyffert och Nour El-Refai.
Foto: Mikael Sjöberg
Henrik Schyffert.
Foto: Olle Sporrong

Henrik Schyffert, 48, och Nour El Refai, 29, blev ett par strax efter Henrik Schyfferts skilde sig från sin ex-fru.

För Café berättar nu Henrik Schyffert om kärleken mellan de två komikerna.

– Vi hjälper varandra med skämt, det är jättekul, säger Henrik Schyffert

Båda är stand up-komiker och båda är aktuella med en ny turné. Henrik Schyffert och Nour El Refai har i dag varit ett par i "tre–fyra år". Relationen tog vid strax efter Schyfferts skilsmässa med ex-frun Bea Uusma. En relation där Schyffert satsade allt för mycket tid på jobbet – relationen blev då lidande, menar han.

– Jobbigt att vara ihop med en sån snubbe. Sån var jag, säger han till Café

Den viktigaste egenskapen hos en partner idag är humor, menar han.

– Man behöver ju inte jobba med samma grej, men att vara ihop med någon som inte är rolig, det går ju inte. Att gifta sig med Pär Nuder eller Lasse Lagerbäck, det kan inte vara kul.


LÄS MER: Schyffert: "Mitt fel att det går bra för SD" 

Hjälper varandra med skämt

Att båda har samma yrke skapar förståelse mellan dem. Men de båda komikerna har också utbyte av varandra på ett professionellt plan.

– Men det är ju jävligt bra att man vet att tre timmar innan jag ska på scen så behöver jag bara säga att ”jag har tre timmar kvar”. Då fattar hon precis hur det är. Det är praktiskt. Och så hjälper vi varandra med skämt, det är jättekul.

LÄS MER: Henrik Schyfferts kärlekshyllning till Nour El Refai

Skämtade om relationen

Henrik Schyffert har tidigare skämtat om sin relation till Nour El Refai. Under välgörenhetsgalan "Hela Sverige skramlar" i september 2015 sa han att han visst tagit hem syriska flyktingar till sig - komikerkollegan El Refai var inneboende hos honom sedan ett år tillbaka.

– Du ville bara duscha med mig, skämtade då Nour El-Refai tillbaka.

– Får ni chansen ta in en jättesexig ung syrisk tjej, tyckte Henrik Schyffert på galan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.