Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henrik Schyfferts ärliga ord om krisen: ”Fullständig panik”

Henrik Schyffert firade sin 50-årsdag för ett år sedan.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
I nya numret av King Magazine talar han nu ut om den livskris han drabbades av i samband med sin födelsedag, och som fick honom att börja gå i terapi. Foto: OLLE SPORRONG
Henrik SchyffertFoto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Schyffert firade sin 50-årsdag för ett år sedan.

I nya numret av King Magazine talar han nu ut om den livskris han drabbades av i samband med sin födelsedag, och som fick honom att börja gå i terapi. 

– Totalångest bara. Fullständig panik. Det var vidrigt, säger han i intervjun. 

För ett år sedan fyllde komikern Henrik Schyffert 50 år. I en stor intervju i nya numret av King Magazine talar han nu ut om den ålderskris han drabbades av i samband med födelsedagen, och komikern vittnar om att kampen för att landa var hård. 

– Jag hade en enorm 50-årskris förra året. Den var fruktansvärd. Jag har aldrig haft åldersnojor tidigare, men nu slog det till med full kraft. Då återvände jag till min terapeut en hel del. Det visade sig inte handla så mycket om själva åldern, utan snarare tankar som: ”Vad blev det nu då? Vad hände med allt du drömde om och allt du ville göra? Valde du rätt väg? Varför är du inte i Kongo och hjälper fattiga barn?”, säger Henrik Schyffert i intervjun. 

 

 

Henrik Schyffert om sin ångest

Komikern berättar hur han visualiserat sitt liv som en väg, och att han nu börjat se slutdestinationen har påverkat honom otroligt mycket. 

– Det är alltid något som döljer sig bakom nästa krök. Bakom ett hörn skaffar man flickvän, bakom ett annat tredje kanske man får barn. Men så plötsligt kommer man över ett krön och ser den sista sträckan. Man ser målsnöret. Det är bara en rak väg kvar, och man vänder sig om och ser allt man har gjort, sedan framåt igen och man studerar den lilla biten man har kvar. Exakt så kändes det. Det kom som ett brev på posten. 

Henrik Schyffert berättar att krisen yttrade sig på det mest skoningslösa sätt. 

– Totalångest bara. Fullständig panik. Det var vidrigt. 

Expressen har sökt Henrik Schyffert. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.