Fredagens genrep bestod av grova skämt, bland annat om Schyfferts pung. Foto: Sven LindwallFredagens genrep bestod av grova skämt, bland annat om Schyfferts pung. Foto: Sven Lindwall
Fredagens genrep bestod av grova skämt, bland annat om Schyfferts pung. Foto: Sven Lindwall
Trots klara order om att stryka de grova skämten så skojade Schyffert om sitt kön även under lördagen. Foto: Sven LindwallTrots klara order om att stryka de grova skämten så skojade Schyffert om sitt kön även under lördagen. Foto: Sven Lindwall
Trots klara order om att stryka de grova skämten så skojade Schyffert om sitt kön även under lördagen. Foto: Sven Lindwall

Henrik Schyffert trotsar SVT:s stopp

Publicerad

Snuskskämten blev för mycket för SVT – kanalen stoppar Henrik Schyffert och Gina Dirawi.

Men under lördagens genrep var Henrik Schyfferts pungskämt kvar i manus.

– Det är som när man ska spara tid och raka sig i bilen och så kommer man fram och så visar det sig att bara halva pungen är slät, sa Schyffert från scenen.

Fredagens genrep blev för mycket för SVT.

Gina Dirawi och Henrik Schyffert drog flera grova skämt – efteråt stoppades de av kanalen.

– Schyffert är här för att vara Schyffert. Men däremot finns det en gräns för vilka ord man använder i ett familjeprogram. Det får man rensa bort. Jag vet inte bakgrunden vad gäller Ralf. Det får jag prata med de övriga om, sa Christer Björkman.

 

LÄS MER: Vågade skämtet i Melodifestivalen

 

Henrik Schyffert buades ut

Under genrepet buades Henrik Schyffert ut efter att ha använt sig av grova könsord.

Men trots SVT:s stopp fanns komikerns pungskämt kvar på lördagens genrep.

– Jag ska inte fuska. Det är som när man ska spara tid och raka sig i bilen och så kommer man fram och så visar det sig att bara halva pungen är slät, sa Schyffert från scenen.

Efter fredagens genrep riktade Ralf Edström kritik mot ett av Schyfferts skämt.

 

LÄS MER: Schyffert och Dirawi stoppade av SVT

 

Starka kritiken mot Henrik Schyffert

När Schyffert skulle informera om hur röstningen i tävlingen går till sa han plötsligt:

– Ni som tycker det är svårt att skilja på sms och Twitter, ja, jag pratar med dig Ralf Edström, sa han från scenen.

Under lördagens genrep var skämtet borttaget. När Henrik Schyffert skulle förklara hur omröstningen går till skämtade han i stället om att tonåringar inte får använda emojis.

– Men som sagt, det är väl kul att man skojar på någon annans bekostnad. Har man ingen egen humor så kan man väl göra så, sa Ralf Edström.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag