Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Henrik Schyffert ska bli stor i Japan

Foto: APTN APTN
Vem som helst kan bli stor i Japan, sägs det ju.
I sitt nya program "Stor i Japan" ska Henrik Schyffert undersöka om det verkligen stämmer.
I nya tv-programet "Stor i Japan" ska två vanliga svenskar försöka slå igenom i Japan.
- Jag är helt övertygad om att det kommer fungera, säger Henrik Schyffert.
Allt började med ett gräl mellan Henrik Schyffert och hans fru.
- Om det går åt helvete här kan man alltid åka till Japan, hävdade jag. Det är som det Swedenborgska rummet innan döden. Men hon höll inte med.


"Attackerar på bred front"

Så för att testa om det stämmer, sålde han in sin idé "Stor i Japan" till TV6. Som nappade. Om några veckor åker Sebastian Hedin och Jens Sjögren - "kända" från TV4:s matlagningsprogram "Superklasse" för sex år sedan - till Japan. Där ska de vara i en månad, med målsättningen att bli kända.
- Det är lite musik, lite konstdrömmar och skådisdrömmar. Och mode kanske. Vi attackerar på bred front kan man väl säga, säger Jens Sjögren, som också är medlem i bandet Bring me the fucking riot... man.
Under hela presskonferensen, som spelas in för att bli en del av "Stor i Japan", kallas både han och Sebastian Hedin gång på gång för "misslyckade" av Henrik Schyffert. De sitter tysta och tittar rakt fram.
Hur känns det att hela tiden bli kallad misslyckad?
- Till viss del är det väl så. Men vi har ju andra karriärer vid sidan av. Och när han säger det nu, innan vi åker till Japan, är det väl mer för att sporra oss att bevisa att han har fel, säger Jens Sjögren.

Uppdrag:  bli folkkär

För att lyckas med uppdraget i "Stor i Japan" (ja, namnet är taget från Alphavilles 80-talsklassiker "Big in Japan"), måste de uppfylla vissa kriterier. För det första gills det inte att bara bli ökänd.
- Man skulle kunna åka till Japan och olla kejsaren. Då skulle man bli känd. Men det är inte det vi vill. Man måste göra något som folk uppskattar, förklarar Henrik Schyffert.
Dessutom måste de i slutet av månaden ha varit intervjuad i en rikstäckande tidning, medverkat i ett större tv-program och ett större radioprogram. Samt kunna uppvisa tio fans.
Hur långt är ni beredda att gå för att bli kända i Japan?
- Jag vet inte riktigt, Just nu känns det inte som att det finns någon direkt gräns. Men det är klart att det gör det, både moraliskt och mänskligt. Man kan ju inte förnedra sig hur mycket som helst, säger Jens Sjögren.
"Stor i Japan" börjar spelas in i maj och kommer att sändas i TV6 i höst.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!