Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henemark: "Funderar på att lämna Sverige"

ILSKAN. "Hur länge ska jag behöva stå ut och behandlas som att jag vore en skräppåse", säger Camilla Henemark.
Foto: Tommy Pedersen
Veckans nummer av Hänt Extra.

"Är Marley Henemark, 15, kungens okände son?", skriver tidningen Hänt Extra på sitt omslag.

Men någon Marley Henemark existerar inte.

– Hur länge ska jag behöva stå ut och behandlas som att jag vore en skräppåse, säger Camilla Henemark.

Camilla Henemark, 50, pekades i boken "Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken" ut som kungens älskarinna.

I det senaste numret av Hänt Extra står det på omslaget att läsa "Är Marley Henemark, 15, kungens okände son?".

Men någon Marley Henemark existerar inte.

I artikeln inuti tidningen citeras Camilla Henemark.

– Jag säger bara en sak: Marley Henemark. Googla det, så förstår du vad jag menar. Det är det bisarraste jag hört. Du kommer garva ihjäl dig. Kungen och jag ska alltså ha en son ihop, han ska gå i en privatskola i Schweiz. Marley, stackaren, jag önskar att han vore min. Men jag lovar, jag har inga barn, säger Camilla Henemark enligt Hänt Extra.

Henemark uppgiven

När Expressen talar med Camilla Henemark är hon uppgiven över publiceringen.

– Jag blev ledsen nu. Det tar... det tar att hela tiden att känna att det inte spelar någon roll vad jag gör, säger hon.

Hon tar tagit mycket illa vid sig av Hänt Extras omslag och har en tuff period bakom sig till följd av att hon utpekats som älskarinna till Carl XVI Gustaf.

– Det känns verkligen jobbigt. Jag har haft en väldigt tung period där jag blivit utfryst. Jag blev inte ens bjuden på julfest hos mitt eget bokförlag eller skivbolag. Jag har fått leva med det här som om jag skulle ha begått ett brott, säger hon.

Funderar på att lämna landet

Nu överväger sångerskan att lämna Sverige.

– Jag älskar Sverige, jag vill vara kvar här, jag vill jobba. Jag har legat lågt. Det här är sånt som kan vara droppen som får bägaren att rinna över. Hur länge ska jag behöva stå ut och behandlas som att jag vore en skräppåse? Jag funderar på att lämna Sverige, säger Camilla Henemark.

Camilla Henemark hävdar att hon inte låtit sig intervjuas av någon av artikelförfattarna.

Hänt Extra å sin sida, vidarebefordrar en utskrift av samtalet, som till en början var tänkt att presenteras under vinjetten "Fräcka frågor".

"Alla samtalen finns på band och visst minns Camilla att hon pratat med Hänt Extra. Allt som står i artikeln är korrekt och Camillas egna ord. Det är hon själv som i intervjun tar upp ryktet angående den påstådde sonen Marley Henemark och att han skulle gå på skola i Schweiz. Men vi borde ha informerat henne om att vi också gjorde en nyhetsartikel av ett av svaren och att den skrevs av två andra medarbetare eftersom Fräcka-Frågor-reportern inte var tillgänglig vid tillfället", skriver Hänt Extras chefredaktör och ansvarige utgivare, Bo Liljeberg.

"En spännande story"

Han har i efterhand inga betänkligheter kring publiceringen.

"Läser man hela omslagsrubriken så står det redan där att det är just ett rykte, inget annat. Ryktet i sig är så häpnadsväckande att det är en spännande story. Och vi betonar flera gånger i texten inne i tidningen att det är ett rykte", skriver han.

"Det är anmärkningsvärt"

Allmänhetens Pressombudsman Ola Sigvardsson har noterat Hänt Extras senaste nummer, och kallar publiceringen "anmärkningsvärd".

– Man kan naturligtvis säga att det är anmärkningsvärt, det som påstås på förstasidan. Det framstår ju som att den här personen existerar, medan det av insidesartikeln framgår att personen inte existerar. Det är naturligtvis anmärkningsvärt. Fler kommentarer vill jag inte göra av det skälet att det här skulle kunna bli ett ärende för mig att utreda, och då vill jag inte uttala mig i förväg om saker, säger han.

Huruvida någon anmält publiceringen vill Ola Sigvardsson inte kommentera.

– Vi kommenterar inte om vi fått några anmälningar i något ärende alls. Hela vår behandling är sekretessbelagd, säger Ola Sigvardsson.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har inte sett Hänt Extras omslag.

– Jag har inte hunnit titta på det, säger hon och ber Expressen återkomma vid ett senare tillfälle. Men då har hon inte gått att nå.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.