Hemlighetsfulla ändringen i nya säsongen av ”The Crown”

Gillian Anderson uppges vara klar för Netflix-succén "The Crown".
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Den före detta brittiska premiärministern Margaret Thatcher.
Foto: GERALD PENNY / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX

Gillian Anderson uppges vara klar för Netflix-succén "The Crown".

Nu går skådespelerskan i Meryl Streep, Patricia Hodge och Jennifer Saunders fotspår och tar sig an rollen som den före detta brittiska premiärministern Margaret Thatcher, skriver The Guardian. 

I nya säsongen av "The Crown" uppges Gillian Anderson, 50, vara klar i rollen som Margaret Thatcher. Enligt The Sunday Times gör nu "Arkiv-X"-stjärnan rollen som den före detta brittiska premiärministern, som tidigare spelats av bland andra Meryl Streep, Patricia Hodge och Jennifer Saunders på film och tv.

Enligt uppgifter till tidningen kommer Netflix-seriens fjärde säsong att spelas in till sommaren och uppges bland annat att skildra den bitvis frostiga relationen mellan drottning Elizabeth och Thatcher under hennes år som premiärminister mellan åren 1979 och 1990.

Den populära och prisade tv-serien "The Crown" är en av Netflix dyraste serier någonsin.

Tv-dramat beskriver drottning Elizabeths liv som regent genom olika tidsepoker. Säsong 1 tog avstamp i kung Georg VI:s död i lungcancer 1952 och följer den unga Elizabeths första tid som drottning efter sin döde far.

I de två första säsongerna var det skådespelerskan Claire Foy som gjorde rollen som drottning Elizabeth. I säsong tre och fyra spelas drottningen av Olivia Colman. Rollen som Philip görs i den tredje säsongen av Tobias Menzies.


Netflix helighetsfulla om fortsättningen

Netflix har varit hemlighetsfulla om de kommande säsongerna av serien och ännu inte avslöjat när de kommer att sändas – och skådespelarna byts ut allteftersom serien fortskrider genom årtiondena. 

Enligt The Guardian ska den tredje säsongen täcka åren mellan 1963 till 1976 och säsong fyra ska sedan utspela sig under åren med Thatcher och även introducera berättelsen om den unga prinsessan Diana.

Netflix presstalesman har varken bekräftat eller förnekat uppgifterna enligt The Guardian.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.