Hemligheterna bakom Filip & Fredriks succé

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson lärde känna varandra när de arbetade på arbetsplatsen 1996. Sedan dess har de gjort flertalet tv-produktioner ihop.
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har gjort tv sedan tidigt 2000-tal men sällan nått en sådan framgång som de har gjort med ”Alla mot alla”. ”Allt är relativt, men jag är väldigt stolt över det här programmet”, säger Fredrik Wikingsson.
Foto: STINA STJERNKVIST
”Jag tror att det är få tv-skapare i världen som har åtnjutit den typen av frihet som jag och Fredrik har gjort. Jag tror inte jag har tänkt tillräckligt mycket på det. Det är fan otroligt”, säger Filip Hammar, här i samtal med Fredrik Wikingsson i duons loge under ”Alla mot alla”-inspelningarna.
Foto: STINA STJERNKVIST
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har tävlat i ”På spåret”. ”Jag tycker att man har lite mer mandat att ställa frågor om man själv har suttit och svettats i burar”, säger Fredrik Wikingsson.
Foto: STINA STJERNKVIST
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson skapade ”Alla mot alla” på bara några veckor. ”Att komma på något nytt på väldigt kort tid som ska sändas fyra gånger i veckan, att koka ihop det på fyra–fem veckor, det var ganska stökigt”, säger Fredrik Wikingsson.
Foto: STINA STJERNKVIST
”Fredrik är med och skriver frågorna, min roll är väldigt lik den jag har i podden, jag sitter och skjuter från höften och måste hitta på roliga grejer”, berättar Filip Hammar.
Foto: STINA STJERNKVIST

Premium: För ett år sedan fanns inte ens idén till programmet.

Sedan dess har ”Alla mot alla” sänts i över 70 avsnitt, belönats med Kristallen och blivit en av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons största framgångar.

Expressen följde med bakom kulisserna på inspelningarna av frågesportssuccén.

– Ibland vaknar jag 20 minuter före inspelningen och så åker jag bara hit. Jag har verkligen ingenting förberett utan jag improviserar allting i en timme, säger Filip Hammar.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Vilka Disneyfilmer har inspirerats av dessa vyer?

Premium: Hur många av de fantastiska landskapen känner du igen?

Orden efter mordet på Marlin: ”Misstog mig”

Premium: Marlins misstänkta mördare i rätten: Trodde att hon sökt mitt jobb

Skånska doldisen äger näst mest skog i Sverige

Premium: 22 500 fotbollsplaner • Fredrik Skanse: ”Vill förvärva mer” • Familjehistorien och arvet från farfadern