Nästa ett år efter världsartistens Prince död – nu släpps domstolsdokument som visar hemligheten i stjärnans studio. Foto: Fernando Allende/Broadimage / ©BULLS 000HJ3QW
Nästa ett år efter världsartistens Prince död – nu släpps domstolsdokument som visar hemligheten i stjärnans studio. Foto: Fernando Allende/Broadimage / ©BULLS 000HJ3QW

Hemligheten ute – ett år efter hans död

Publicerad

Nästa ett år efter världsartistens Prince död – nu släpps domstolsdokument som visar hemligheten i stjärnans studio.

På flera platser hittade polisen opioidbaserade värktabletter, enligt nya domstolsdokument som släpptes under måndagen.

Det har sedan tidigare slagits fast att Prince dog av en överdos.

Den 21 april förra året kom larmet till polisen om att en medvetslös man hittats i Prince stora hus i Paisley Park Minnesota.

Mannen hade hittats i hissen och både polis och ambulanspersonal körde i illfart till adressen.

När de väl kom till platsen stod det klart att den livlöse personen var världsartisten Prince, eller Prince Rogers Nelson som han egentligen heter.

 

LÄS MER: Prince dödsorsak fastställd

 

Efter flera återupplivningsförsök konstaterades Prince död på platsen.

Två månader senare, under sommaren, kom dödsorsaken. Enligt den medicinska rapporten efter obduktionen hade Prince dött av en överdos.

Läkare skrev ut tabletter i annat namn

Enligt flera uppgifter till amerikanska medier var stjärnan vaken i flera dygn kort innan sin död och han besökte även det lokala apoteket flera gånger under sina sista dagar i livet.

Under måndagen, nästan ett år sedan stjärnan dog, släpptes domstolsdokument som visade att polisen hittade flera opioidbaserade värktabletter i Princes studio – när de stormade in för att rädda stjärnans liv, skriver TMZ.

En del av tabletterna ska ha varit utskriven till en Kirk Johnson, som var en av Prince vänner.

 

LÄS MER: Så var Prince sista timmar i livet

 

Dokumenten från domstolen visar också att en läkare hade skrivit ut starka värktabletter till Prince – men använt sig av ett annat namn.

Ytterligare tabletter hittades också i Princes hus och flera personer ska ha berättat för polisen under utredningens gång att stjärnan visade tydliga tecken på abstinens, under hans sista år i livet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag