Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hemligheten bakom omtalade bajsscenen i nya succéserien

Armond, anläggningschef i serien ”The white lotus” på HBO.
Foto: HBO

En av de mest omtalade scenerna i HBO:s serie ”The white lotus” är när en av karaktärerna bajsar.

Men hur gick det till när scenen spelades in?

Vi vill varna för spoilers i texten nedanför.

Samtliga sex avsnitt av ”The white lotus” finns nu ute på HBO.

Succéserien, en av sensommarens allra mest omtalade, är en satir över samhällsklasser och följer rika turister på ett lyxhotell på Hawaii.

”Mike Whites nya serie är en svart komedi om pengar och mötet mellan de snuskigt rika och de som betjänar dem”, skriver Svenska dagbladet i sin recension.

En av seriens huvudkaraktärer är den inledningsvis artige och återhållsamme Armond, anläggningschef på hotellet The white lotus. I slutet av serien antar Armond att han, efter en rad incidenter, kommer att få sparken och släpper då på alla spärrar.

Efter en fejd med en av gästerna, Shane, bryter sig hotellmanagern in på dennes hotellrum och bestämmer sig sedan för att bajsa i en av resväskorna.

Armond ville ge igen på hotellgästen Shane.
Foto: HBO

Stor snackis efteråt

Den grafiska scenen är filmad från sidan och visar hur Armond går loss både en och två gånger på resväskan.

Scenen som har fått tittare att både jubla och äcklas.
Foto: HBO

Scenen i fråga har varit en stor snackis i sociala medier efteråt. Och det alla undrar är givetvis om skådespelaren Murray Bartlett, som spelar Armond, verkligen bajsade på riktigt framför kamerorna.

Men nej, allt pekar på att så inte var fallet om man utgår från de intervjuer som skådespelaren Murray Bartlett själv har gett efteråt.

Så kan det ha gått till

I en intervju med Esquire säger inte Murray Bartlett rakt ut att scenen är trickfilmad, men förklarar:

– Allt jag kan säga är att när jag såg den blev jag chockad. Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så grafiskt och se så äkta ut. Det var väldigt metodiskt gjort, och väldigt respektfullt gentemot mig, vilket var väldigt bra, säger Murray Bartlett, och fortsätter:

– Allt jag kan säga är att jag ger beröm till effektavdelningen. De gjorde ett fantastiskt jobb med det där.

Huruvida det rörde sig om en digital bajskorv, som placeras i scenen efter inspelningen, eller en konstgjord bajskorv, framkommer inte riktigt. Men mycket pekar på att de rörde sig om en konstgjord bajskorv i kombination med digitala effekter.

Hans motspelare Jake Lacey, som spelar gästen och antagonisten Shane, pratar i en intervju med The daily beast om ”hur bajskorven är gjord”, samt beskriver hur man hade riggat någon typ av anordning på sidan om Murray Bartlett, något som inte syns för tittarna.

I samma intervju antyder Jake Lacey även att en viss del av CGI, alltså digitala effekter, ingick i proceduren. 

Hemligheten bakom sexscenerna i Netflix-succén:

Hemligheten bakom sexscenerna i Netflix-succén

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.