Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hemligheten bakom Maggios blåa hår

Veronica Maggio är aktuell med ny skiva. Och i samband med musikvideoinspelningen fick hon blått hår – som nu inte försvinner.
Veronica Maggio släpper ny sitt femte album. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Expressens Annah Björk har träffat Veronica Maggio inför skivsläppet. Foto: Annah Björk

Tio år efter den första singeln ”Dumpa mig” är Veronica Maggio tillbaka med sitt femte album och en spelning på Stockholms stadion den 13 augusti.

Annah Björk möter Sveriges största kvinnliga artist i en intervju om de nya mörka låtarna, den nya hårfärgen och att jobba tillsammans med en pojkvän igen.

– Jag hade inte så bra erfarenheter från att jobba tillsammans med en pojkvän från förra gången… Så jag har egentligen verkligen skytt den grejen, säger Maggio.

Mer om Veronica Maggio

Ålder: 35 år

Familj: Sonen Bosse 5 år, pojkvännen Klas Gullbrand.

Bor: Södermalm Stockholm.

Aktuell: Med singeln ”Den första är alltid gratis” som fick fyra getingar i Expressen. Albumet med samma titel kommer den 6 maj. 13 augusti spelar Veronica Maggio på Stockholms stadion.

Lyssnar på: Amanda Bergmans skiva och Beach House.

Tittar på: "Gift vid första ögonkastet", ”Togetherness” och ”Girls”.

Favoritspår på ”Den första är alltid gratis”: ”En ballad som heter ”Gjord av sten” för att jag lyckades säga det jag ville.

Maggios sommar på scen

Biljetterna till Veronica Maggio på Stockholms stadion den 13 augusti släpps 23 mars klockan 10.00.

Sedan tidigare är ett antal festivalspelningar inbokade:

1 juli – Provinssirock, Seinäjoki (Finland)

2 juli – Bråvalla Festival, Norrköping

13 augusti – Stockholms stadion

19 augusti – Psterio, Trondheim (Norge)

27 augusti – Elvefestivalen, Drammen (Norge)

Veronica Maggio, 35, har färgat håret kornblått. Som trollet Plupp eller Clementine i filmen ”Eternal Sunshine of a Spotless Mind”. Håret var egentligen enbart till för videon till ”Den första är alltid gratis”, den första singeln från hennes femte album.

Men färgen sitter kvar än.

– Jag har försökt tvätta ur det med allt. Men den går inte bort, så nu är jag blåhårig, säger hon och rycker på axlarna.

– Det är bra, förutom att inga kläder funkar, allt är fult till blått…

Den 6 maj släpps albumet, som bär samma titel som singeln. Veronica har just lämnat låtarna till mastring, det allra sista som händer innan de är helt klara. Hon är trött men glad, det blev sent innan allt var klart i söndags.

– Den här skivan är mindre dåtid, färre tillbakablickar. För första gången har jag vågat skriva texter där scenerna är tagna ur nuet. Så ”Den första är alltid gratis” är ett album som är mer ärligare och mörkare, berättar hon.

Produktionsmässigt är soulen, som hon så effektivt blandade sin direkta pop med på de första albumen, nästan helt borttvättad. I stället ersatt av ett syntigare sound.

– Det ska fortfarande vara direkt och drabbande pop, det är jag ett stort fan av. Men vi har gjort lite annorlunda den här gången. Spelat in hela bandet samtidigt till exempel, säger hon.

Att texterna inte längre handlar om att växa upp är naturligt och helt enkelt en följd av att det börjar bli ett ganska långt avstånd till när hon var 20 år.

– Men för den sakens skull handlar det ju inte om dagishämtningar och att handla på Konsum. Men jag har alltid tyckt det är läskigt att skriva om det som är just nu, därför blev det en bra utmaning, säger hon.

 

LÄS MER: Veronica Maggio spelar in nytt album

 

Veronica Maggio jobbar med pojkvännen Klas

Precis som tidigare har hon jobbat tillsammans med andra för att skriva och producera låtarna. En av dem är Klas Gullbrand, gitarrist i Veronicas band – och hennes pojkvän.

– Jag hade inte så bra erfarenheter från att jobba tillsammans med en pojkvän från förra gången… Så jag har egentligen verkligen skytt den grejen, förklarar hon.

För det är inte första gången hon gör musik tillsammans med sin kärlek. 2008 producerade en viss Oskar Linnros hennes album ”Och vinnaren är…” medan de två var ett par.

– Men vi två har inte den bästa studiodynamiken rent privat… Det vet jag att Oskar också skriver under på. Så nu var jag tvungen att först fundera över om det verkligen är en bra idé att blanda kärlek och jobb.

Hon kom fram till att det var det.

 

LÄS MER: Veronica Maggios nya kärlek - Klas

 

Under en resa till festivalen Coachella i Kalifornien träffade hon Niki and the Dove, som utgörs av paret Malin Dahlström och Gustaf Karlöf.

– Jag blev så otroligt inspirerad av dem. De var helt kaosiga och härliga. Och ihop, säger Veronica.

Pojkvännen Klas Gullbrand har framför allt producerat stora delar av skivan, men också varit med och skrivit en del. De jobbar inte bara tillsammans på ”Den första är alltid gratis”, utan har ett hemligt projekt tillsammans också.

– Det är klart att det kan vara tjatigt att prata musik och jobb hela tiden i sin relation, men å andra sidan är det vad jag älskar. Dessutom är det en befriande grej att jobba tillsammans också, vi kan åka i väg och skriva ihop.

Även mötet med Niki and the Dove blev till ett musikaliskt samarbete och en låt på albumet. Och precis som på förra albumet, ”Handen i fickan fast jag bryr mig” har hon jobbat med Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Magnus Lidehäll. Men även Markus Krunegård, indiebandet Colleagues, producenten Petter Winnberg och Patrik Berger har varit med och skrivit och producerat på ”Den första är alltid gratis”.

– Det är ett riktigt all star-album, säger Veronica Maggio och stryker en blå slinga ur ansiktet.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!