Carolinna Gynnings företag omsätter miljoner. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNCarolinna Gynnings företag omsätter miljoner. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carolinna Gynnings företag omsätter miljoner.  Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carolina Gynning. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGCarolina Gynning. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Carolina Gynning.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hemligheten bakom Gynnings miljonsuccé

Publicerad

Konst, inredning och smycken – Carolina Gynning tjänar miljoner på sitt skapande.

Men entreprenören och konstnären har fortfarande stora mål kvar att uppnå. 

"Jag vill nå ut med mitt konstnärskap över världen, både mina tavlor, min design och mitt skådespeleri", skriver Gynning i ett mejl.

2004 blev hon känd för hela svenska folket genom "Big brother" och prydde löpsedlarna när hon till slut blev programmets vinnare. 

Sedan dess har Carolina Gynning, 38, kommit långt, och tjänar i dag stora pengar på sina olika företag. 

Men konsten är Gynnings huvudsakliga sysselsättning och hon formger också smycken och inredningsdetaljer. Dessutom har hon även gett ut fyra bästsäljande böcker och spelade huvudrollen i filmen "Blondie" 2012.

"Jag har en lång karriär bakom mig nu med mycket i bagaget både med konsten, skådespeleri, programlederi. Ingenting händer över en natt", skriver entreprenören i ett mejl. 

 

LÄS MER: Carolina Gynning valde prinsessans favorit  

 

Tillsammans med Anders Åkesson driver hon också Kämpinge Trading AB som säljer viner med Carolinas design på. Företaget omsatte 6,7 miljoner kronor 2016. 

– Hon är en väldigt kreativ person, hon har en stor utbredning i Sverige bland väldigt många människor, hon är väldigt omtyckt, säger Anders Åkesson om sin kollega. 

 

Gynning omsätter miljoner

Carolina Gynning debuterade 2004 med sin första utställning som konstnär. Gynning Productions AB, där de färgstarka målningarna ingår, omsatte 5,9 miljoner kronor år 2016.

"Jag vill nå ut med mitt konstnärskap över världen, både mina tavlor, min design och mitt skådespeleri. Jag vet att jag har en unik produkt att sälja och att jag är unik", berättar hon i ett mejl. 

Den största delen i Gynnings ständigt växande affärsimperium är företaget Gynning Design som 2016 omsatte 22,5 miljoner kronor. Konstnären designar husgeråd, smycken och inredningsdetaljer. 

"Det handlar om att vara driven, att alltid lita på sin första tanke, att aldrig ge upp och att alltid våga testa nya samarbeten och idéer. Att inte vara rädd för att misslyckas" , skriver entreprenören. 

Tv-profilen bor ute på Ekerö, i en villa hon äger tillsammans med sambon Alexander Lydecker. Huset har ett taxeringvärde på 5,4 miljoner kronor. 

 

LÄS MER: Carolina Gynning hyllas för ärliga bilden 

 

Carolina Gynning unnade sig en ateljé

Carolina Gynning har även köpt en ateljé som hon kallar för "Hippiehuset". Fastigheten, som har sjötomt, har ett taxeringvärde på 2,9 miljoner kronor. Ateljén blir en tillflyktsort där hon endast kan ägna sig åt konsten. 

 "Jag arbetar mycket utifrån mig själv och jag tror människor tycker det känns äkta" skriver tv-profilen. 

 

BOLAG

Gynning Productions AB

2016

Omsättning:  5 989 000 kronor

Resultat efter finansnetto 2016: 1 486 000 kronor

Ägare: Vid senaste bolagsstämman 160119 ägdes bolaget av Carolina Gynning.

Gynning Design AB

2016

Omsättning: 22 583 000 kronor

Resultat efter finansnetto 2016: 4 593 000 kronor

Ägare: Vid senaste bolagsstämman 131001 ägdes bolaget av Gynning Production 400 aktier och Camilla Falgén 100 aktier.

Kämpinge Trading AB

2016

Omsättning : 6 746 000 kronor

Resultat efter finansnetto: 1 062 000 kronor

Vid senaste bolagsstämman, 2015, ägdes bolaget av lika delar Anders Åkesson och

Gynning Productions.

INKOMSTER

Inkomstår 2015

Fastställd förvärvsinkomst: 997 400 kronor

Överskott av kapital: 299 020 kronor

FASTIGHETER

Småhus ägt tillsammans med maken Alexander Lydecker

Taxeringsvärde: 5 458 000 kronor

Köpt 2012-12-14: 6 070 000 kronor

Småhus ägt av Gynning Productions AB

Taxeringsvärde: 2 901 000 kronor

Köpt 2015-05-05: 5 050 000 kronor

Fordon som ägs av Gynning productions AB

Land Rover, tillverkad 2016.

Fordon som ägs av Gynning Design AB

Volvo Xc60, tillverkad 2015

 Hyundai Santa Fe, tillverkad 2014

 Subaru, tillverkad 2014

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag