Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemligheten bakom Abbas miljarder

Agnetha FältskogFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
ABBAFoto: / AP
ABBAFoto: HASSE PERSSON

35 år har gått sedan Abba lade ner som band - men bandmedlemmarna fortsätter håva in pengar.

Med "Mamma mia"-konceptet rullar pengarna in på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons konton.

Hittills har succémusikalen dragit in över 22 miljarder kronor, skriver Aftonbladet.

Som band har Abba inte funnits sedan 1982, men trots det fortsätter de vara lika aktuella som någonsin.

35 år efter att bandet lade ner är alla medlemmarna fortfarande mångmiljonärer - minst.

I en granskning som Aftonbladet har gjort framkommer det att pengarna fullkomligt rullar in för de tidigare Abba-medlemmarna. En stora pengagruva är musikalkonceptet "Mamma mia", som både har visats på Broadway, blivit till film med Meryl Streep i huvudrollen och fått specialuppsättningar där publiken ska sjunga med. Enligt tidningen har succémusikalen dragit in över 22,3 miljarder kronor - pengar som upphovsmännen Björn Ulvaeus, 72, och Benny Andersson, 70, får mycket av - och snart kommer uppföljaren på bio.

 

LÄS MER: Hela Abba på scen tillsammans igen

 

Anni-Frids miljoner i Schweiz

 

LÄS MER: Här är männen i Abba-stjärnans liv

 

Men varje år tjänar alla bandets medlemmar multum på att hålla hårt i det som är deras. När Madonna ville använda en musikslinga från bandet krävde de hälften av intäkterna från låten - och fick igenom det.

Benny Andersson och Björn Ulvaeus står som upphovsmän på alla Abbas låtar, så Agnetha Fältskog, 67, och Anni-Frid Lyngstad, 71, får inga pengar för nyinspelningar av låtar. Däremot tjänar de fortfarande artistroyalties om Abbas musik spelas. Agnetha Fältskog hade 80 miljoner kronor i sitt bolag 2015. Anni-Frid Lyngstad har bott i Schweiz 1986 efter att ha gift sig med en tysk prins som gick bort 1999, och ska enligt brittiska The Sun vara god för 800 miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.