Hemliga pakten som avgjorde tävlingen

Publicerad

En hemlig pakt avgjorde armborsttävlingen i "Mästarnas mästare".

Björn Lind och Magnus Muhrén såg till att ge sig på Anna Olsson - för att ingen av dem skulle åka ut.

Pakten bildades efter att Glenn Hysén hade åkt ut ur programmet.

– Vi hade så roligt på kvällarna, och tjejerna var inte lika ihärdiga på nätterna, säger Magnus Muhrén.

I söndagens avsnitt av "Mästarnas mästare" utsätts deltagarna för en armborsttävling, där de ska pricka varandras tavlor. Och det står tydligt klart att deltagarna spelar taktiskt i sina val av måltavlor, något de också pratar om i programmet.

– Det blir nog mest en strategi för att se till att jag inte hamnar direkt i nattduellen, säger Björn Lind i programmet.

Han var i desperat behov av poäng för att undvika nattduellen efter att ha avbrutit grenen "elkontroll". Samtidigt slogs Danijella Rundqvist och Anette Norberg i toppen med bara tre poäng som skilde dem åt, och Magnus Muhrén och Anna Olsson hade bara en poäng mellan sig.

 

LÄS MER: Lind tvingas bryta i "Mästarnas mästare".

 

Att Björn Lind blev helt utan skott på sin tavla var enbart taktik, menar Danijela Rundqvist.

– Han låg ju sist, så han var tvungen att ta poäng. Så i stället för att skjuta ut honom, alla hade ju individuella planer. Jag ville ju ta in poäng och ville inte att Anette skulle ta fler poäng, säger hon.

Men det fanns också en hemlig strategi som inte framgår i programmet. En pakt mellan Björn Lind och Magnus Muhrén, där allt gick ut på att de skulle rädda kvar varandra.

– Det var ju taktik på olika sätt. Björn och jag ville gärna vara kvar båda två. Vi hade en liten pakt där att vi inte skulle skjuta på varandra, säger Magnus som tillsammans med Björn gick till vild attack mot Anna Olsson.

– Det fanns en tanke bakom att vi sköt på Anna där. Vi tappade ju Glenn. Vi hade så jäkla roligt på kvällarna jag, Glenn och Björn och vi kände att om någon blir ensam kvar då blir det inte lika roligt på kvällarna. Tjejerna var ju inte lika ihärdig som vi var på nätterna, fortsätter han och tillägger:

– Vi ville gärna vara kvar båda två, så är det. Man hade ju lite dåligt samvete mot Anna när man höll på att skjuta mot henne hela tiden, men en tävling är ju en tävling.

 

LÄS MER: Här är snackisarna i "Mästarnas mästare".

 

Anna Olsson förstod att hon skulle bli hårt ansatt.

– De var efter mig, pojkarna. Man följde ju med i vad ställningen var och vad som skulle vara taktiskt att göra, säger hon.

Att de två hade en pakt kommer dock som en nyhet för henne.

– Jaså, hade de det? Där ser man, det fattade ju inte jag att det fanns några pakter, säger Anna Olsson.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag