Foto: MIKAEL SJÖBERGFoto: MIKAEL SJÖBERG
 Foto: MIKAEL SJÖBERG
Foto: SUVAD MRKONJICFoto: SUVAD MRKONJIC
 Foto: SUVAD MRKONJIC

Metoden bakom Abba- Bennys extrema diet

Benny Andersson, 70, har inga planer på att slå av på takten.

Hur han håller sig i form för att orka med det hektiska arbetslivet? En krigardiet.

– Man äter ingen frukost, ingen lunch, säger Abba-stjärnan i "Skavlan".

I december fyller Benny Andersson 71 år – men Abba-stjärnan har inga tankar på att gå i pension. I september släpptes hans nya soloalbum och arbetet med filmen "Mamma mia 2" pågår för fullt.

Nyligen medverkade Benny Andersson i SVT-programmet "Skavlan" där han avslöjade hemligheten om hur han håller sig i form – en alldeles särskilt "krigardiet".

– Den heter "The Warriors diet", den är bra. Man äter ingen frukost, ingen lunch. Man har ett fönster på fyra timmar då man kan äta hur mycket man vill av vad man vill, om man inte äter något på resten av dygnet, berättar Benny Andersson i programmet.

 

LÄS MER: Stora ilskan efter Björns Abba-planer

 

Musikern tycker att krigardieten passar honom bra och sedan han började med den har han inte gått upp i vikt.

– Den har jag kört med, och det passar mig bra. Jag går i alla fall inte upp i vikt, säger Benny Andersson i "Skavlan".

Benny Andersson: "Har inga blodsockerproblem"

När programledaren Fredrik Skavlan frågar Benny Andersson hur han orkar och om det inte blir tufft att äta så ojämt försvarar Abba-stjärnan sig.

– Jag har inga blodsockerproblem. Jag mår bra av det, det funkar fint, säger han i programmet.

 

LÄS MER: Abba-stjärnorna återförenas igen

 

I september kunde Expressen avslöja att Abba återförenas – på sätt och vis. Just nu pågår planeringen av en liveturné där det legendariska bandets musik kommer att framföras med hjälp av digitala kopior av medlemmarna. 

Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och Benny Andersson är allihop inblandade i projektet. 

– Det är kul att det är i en sån teknisk framkant, har Benny Andersson sagt till Expressen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag