Hemlig förlikning i Ola Rapaces miljonstämning

Skådespelaren Ola Rapace har nått en hemlig förlikning efter miljonstämningen.
Foto: SVEN LINDWALL

Skådespelaren Ola Rapace, 50, stämde sin döda hyresvärds dödsbo efter att ha betalat 1,7 miljoner kronor för två svarta hyreskontrakt. 

Dagen innan det var dags för domstolsförhandling kom besked om att Rapace och de andra svartkontraktsköparna nått en hemlig förlikning med den döda hyresvärdens advokat, rapporterar Hem & Hyra

– Allt är nedlagt eftersom parterna kommit överens, säger skådespelarens advokat Greger Boström till tidningen. 

Ola Rapace och tio andra hyresgäster var inblandade i fastighetsaffären som efter ett och ett halvt år nu har fått sin upplösning. 

Dagen innan tvisten skulle förhandlas i tingsrätten. 

– Allt är nedlagt eftersom parterna kommit överens, säger advokat Greger Boström som företräder Ola Rapace och de andra hyresgästerna, till Hem & Hyra. 

Hyresgästernas krav på hyresvärdens dödsbo omfattade 10 miljoner kronor inklusive ränta. 

Advokaten: ”Det är sekretessbelagt”

Huruvida hyresgästerna fick alla pengar de begärt i förlikningen med dödsboets advokat är oklart. Uppgörelsen har belagts med sekretess av tingsrätten, rapporterar Hem & Hyra. 

– Det är sekretessbelagt så jag kan inte säga någonting, säger Greger Boström. 

I november 2020 rapporterade Hem & Hyra att Ola Rapace tillsammans med tio andra personer hade stämt den avlidna hyresvärden som de köpt svarta hyreskontrakt av. 

Ola Rapace uppgav i stämningsansökan att han hade betalat 1,7 miljoner kronor för två lägenheter i hyresvärdens fastighet vid Hornsgatan på Södermalm i Stockholm. 

Köpen skedde 2013 innan det blev olagligt att köpa lägenhetskontrakt. 

Ola Rapace och de andra hyresgästerna hävdade att de blivit lovade sina pengar tillbaka om de flyttade. Men när hyresvärden dog så tog dottern över fastigheten – och vägrade enligt hyresgästerna att betala tillbaka pengarna när de ville flytta. 

Ola Rapaces självbiografi – berättar om relationerna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.