Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hellström hedrar dödsmobbade Måns

Håkan Hellström tillägnar ihjälmobbade Måns, 13, sin nya skiva. Jag ville göra klart vems sida jag står på.
GÖTEBORG. Håkan Hellströms nya skiva tillägnas 13-åriga Måns Jenninger.
Det var han som tog sitt liv tidigare i år efter att ha blivit mobbad.
- Jag kan relatera till det här, säger den 31-årige popstjärnan.

FAKTA

Håkan Hellström.
Ålder: 31.
Aktuell MED: Skivan "Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått" som släpps den 28 december.
Dessutom ska han ha barn tillsammans med sambon Natalie Davet.

Måns Jenninger..
Den 28 december släpper Håkan Hellström sin nya skiva "Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nått blått". En samlingsplatta med outgivna låtar och covers. - Har man den, så har man allt som jag gjort som soloartist de senaste fem åren. Det är en tid jag är nöjd med, säger han.

Tar ställning

Men förutom att det nya släppet kompletterar en framgångsrik popkarriär innebär den också att Håkan Hellström för första gången offentligt tar ställning i en samhällsfråga. Skivan är tillägnad Måns Jenninger, 13-åringen från Lerum som efter att under sex år ständigt ha mobbats tog sitt liv. - Jag har aldrig prackat på någon mina åsikter offentligt, aldrig varit politiskt aktiv. Men den här gången kände jag att jag ville göra klart för alla vems sida jag står på och visa hur orättvist allt är. Mobbning är något som alla kan relatera till, även jag. Så det här är ett statement, de som gillar det jag gör tycker inte att kollektiv feghet är okej, säger Håkan Hellström.

"Helt fantastiskt"

Måns Jenningers mamma Anne-Marie blir mycket glad när hon får höra om ställningstagandet. - Det här är fantastiskt, och jag känner tacksamhet till Håkan Hellström. Han har många fans som ser upp till honom. Det här gör att det som hände Måns inte glöms bort, säger hon. Vad Håkan Hellström ska göra efter att nya cd:n släppts vet han inte själv.

Ska inte stressa

- Jag har bestämt mig för att inte stressa, men kommer ändå att skriva låtar. Jag kommer tillbaka men det kan dröja flera år, säger han. Klart är i alla fall att han ska bli pappa, något som han även tydliggör i konvolutet på nya skivan. "Nu ska jag vara ledig ett tag för jag ska bli pappa. Och det ska bli jävligt skoj."
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!