Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hellenius påhopp – på Erik och Lotta

Det är många som har kritiserat SVT:s val att inte direktsända julvärdarna i år.

David Hellenius är en av dem och valde därför att livesända själv.

Under sändningen valde Hellenius att framföra kritik till kanalen. 

– Jag vill önska er en riktigt god jul, utan fusk och som inte är förinspelat, säger han i klippet. 

Tidigare under söndagen gick David Hellenius ut med att även han skulle vara julvärd 2017 – på Instagram. Det skulle ske traditionsenligt, precis innan Kalle Ankas jul. 

Innan sändningen lade Hellenius ut ett klipp där han och familjen sitter och äter jullunch när plötsligt telefonen ringer. "Det är Arne Weise", säger Hellenius och ler till kameran. 

Det är självklart inte den riktiga Arne Weise utan någon som spelar julveteranen. Samtalet går ut på att "Weise" kritiserar det faktum att julvärdarna, Erik och Lotta, inte direktsänder i SVT på julafton. 

Därefter i själva livesändnigen så berättar David Hellenius om hur julen bör firas och riktar därefter subtil kritik mot SVT och julvärdarna. 

 

LÄS MER: Hellenius kupp mot Erik och Lotta – i tv 

 

David Hellenius livesändning på Instagram 

https://www.instagram.com/p/BdFJ1JfnhGQ/?taken-by=davidhellenius

– Jag vill önska er en riktigt god jul, utan fusk och som inte är förinspelat. Ingen tradition bryts, utan är på riktigt – precis som det ska vara, säger han i klippet. 

David Hellenius fortsätter sen att berätta om hur julen ofta inleds med ångest men att det till trots, oftast slutar på ett bra sätt. 

– Åren går och varje år tänker man "är det här sista gången". Dagarna blir månader och månader blir år, sen är det plötsligt julafton. Det är inte alltid lätt men det blir alltid bra på jul. Det viktigaste av allt är att vi får vara tillsammans, säger han. 

Klippet avslutas med att Hellenius säger att han är stolt över att ha fått uppdraget som julvärd. Därefter frågar han sin fru René Nyberg: 

– Var det bra eller?

Varpå René svarar:

– Det kändes lite falskt faktiskt. 

 

LÄS MER: Sprickan efter SVT:s beslut om Erik och Lotta