Hellenius drog ett färckt skämt i morgonens "Nyhetsmorgon".Hellenius drog ett färckt skämt i morgonens "Nyhetsmorgon".
Hellenius drog ett färckt skämt i morgonens "Nyhetsmorgon".
David Hellenius i TV4:s "Nyhetsmorgon".David Hellenius i TV4:s "Nyhetsmorgon".
David Hellenius i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Hellenius fräcka skämt i "Nyhetsmorgon"

Publicerad

David Hellenius, 42, gästade TV4:s "Nyhetsmorgon" för att presentera sitt nya listprogram "Sveriges bästa".

Då skämtar Hellenius – och utser sin egen film "Micke & Veronica" som den bästa som gjorts i Sverige

– Så om alla röstar på den så vinner den alltså, säger programledaren och skrattar.

David Hellenius är aktuell till hösten med sitt nya program "Sveriges bästa". Det är ett listprogram som går ut på att landets bästa ska utses i en rad kategorier – bland annat bästa sportögonblick och film.

Tittarna själva får antingen rösta på de förslag som kanalen kommit fram till – eller rösta på helt egna förslag.

Och det är när programledaren i "Nyhetsmorgon", Peter Jihde, frågar Hellenius om vilken han tycker är den bästa svenska filmen – som "Lets dance"-programledaren drar till med det fräcka skämtet.

 

LÄS MER: David Hellenius nakenbild får alla att skratta

"Om alla röstar på den så vinner den alltså"

Han väljer nämligen att namnge filmen "Micke & Veronica" – samma film som han själv spelar huvudrollen i.

– Ja, så om alla röstar på den så vinner den alltså. Men jag försöker inte påverka någon på något sätt, säger han och skrattar.

Programledarna Peter Jidhe och Soraya Lavasani brister ut i ett gapskratt – samtidigt rullar ett klipp från filmen på en skärm i studion, vilket visar att skämtet var något som Hellenius hade förberett redan innan programmet.

 

LÄS MER: Renée Nyberg om kärleken till Hellenius

 

Och det är en stressig vår som David Hellenius har se fram emot. För utom att leda sitt nya program ska han även som vanligt vara programledare för "Let's dance" som har premiär nästa helg.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag