Nu blir det svenska helikopterrånet i Västberga film. Foto: Roger VikströmNu blir det svenska helikopterrånet i Västberga film. Foto: Roger Vikström
Nu blir det svenska helikopterrånet i Västberga film.  Foto: Roger Vikström
Både boken och filmen baseras på det spektakulära helikopterrånet i Västberga år 2009. Foto: Jocke Berglund / JOCKE BERGLUND EXPRESSENBåde boken och filmen baseras på det spektakulära helikopterrånet i Västberga år 2009. Foto: Jocke Berglund / JOCKE BERGLUND EXPRESSEN
Både boken och filmen baseras på det spektakulära helikopterrånet i Västberga år 2009.  Foto: Jocke Berglund / JOCKE BERGLUND EXPRESSEN
Den amerikanske skådespelaren Jake Gyllenhaal ska spela en av huvudrollerna. Foto: Jin YuDen amerikanske skådespelaren Jake Gyllenhaal ska spela en av huvudrollerna. Foto: Jin Yu
Den amerikanske skådespelaren Jake Gyllenhaal ska spela en av huvudrollerna.  Foto: Jin Yu
Det är Jonas Bonnier som skrivit boken om rånet, "Helikopterrånet" som kommer att komma på Albert Bonniers förlag i sommar. Foto: Cornelia NordströmDet är Jonas Bonnier som skrivit boken om rånet, "Helikopterrånet" som kommer att komma på Albert Bonniers förlag i sommar. Foto: Cornelia Nordström
Det är Jonas Bonnier som skrivit boken om rånet, "Helikopterrånet" som kommer att komma på Albert Bonniers förlag i sommar. Foto: Cornelia Nordström

Helikopterrånet blir film med Gyllenhaal

Publicerad

Nu blir det svenska helikopterrånet i Västberga film.

Den amerikanske skådespelaren Jake Gyllenhaal ska spela en av huvudrollerna.

– Jag kom precis hem från Los Angeles där jag sålt in idén, säger Niclas Salomonsson till TT.

Rånet mot en värdedepå i Västberga 2009 blir nu både bok och film. En av huvudpersonerna ska spelas av amerikanske skådespelaren Jake Gyllenhaal. Det uppger TT och uppgifterna bekräftas av Niclas Salomonsson på Salomonsson Agency.

– Jag kom precis hem från Los Angeles där jag sålt in idén, säger han till TT.

Det är Jonas Bonnier som skrivit boken om rånet, "Helikopterrånet" som kommer att komma på Albert Bonniers förlag i sommar. Boken är baserad på intervjuer med rånarna.

Enligt sajten Deadline som var först med nyheten är det troligtvis Netflix som kommer att producera filmen.

 

LÄS MER: Nu blir "Lejonkungen" en ny spelfilm

 

Helikopterrånet blir film

Både boken och filmen baseras på det spektakulära helikopterrånet i Västberga år 2009. Det var tre maskerade rånare som använde en helikopter för att komma över 39 miljoner kronor efter att ha brutit sig in i G4S Cash Services värdedepå i Västberga industriområdet i södra Stockholm.

Polisen kunde själva inte använda sina helikoptrar för att ta sig in då rånarna placerat bomber i området. Det var det första rånet i svensk historia där rånarna använde helikopter och i slutändan dömdes sju personer totalt.

 

LÄS MER: Nya glädjebeskedet om Downton Abbey

 

Helikopterrånet fick efter det en stor uppmärksamhet även internationellt och både BBC och CNN rapporterade från det.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag