Helena Hysén varnar för fällan hon gick i med Glenn

Helena Hysén berättar om hur hon träffade Glenn första gången.
Helena Hysén har aldrig varit intresserad av bakning – förrän hon medverkade i ”Hela kändis-Sverige bakar” och lärde sig.
Foto: Eric Josjö/TV4
Helena Hysén uppmuntrar tjejer att skaffa sig utbildning för att alltid kunna stå på egna ben.
Foto: Kanal 5 / Kanal 5
Helena Hysén har en god relation med sina tre barn – här tillsammans med sonen Anton Hysén.
Foto: TOMMY HOLL / IBL
Helena Hysén.
Foto: Eero Hannukainen/TT / ©Eero Hannukainen
Familjen Hysén syntes tidigare i realityserien ”Hyséns”, där Glenn var huvudperson – här tillsammans med sin fru Camilla Hysén Lendott.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Helena Hysén syns i underhållningsprogram på tv, är ute i dejtingsvängen och börjar snart på ett nytt jobb – men det har inte bara varit vind i seglen.

Tidigare har hon kämpat med sorg efter skilsmässan från Glenn Hysén, som också ledde till ett tufft ekonomiskt bakslag för henne.

– Jag skyller inte på Glenn – jag skyller på mig själv. Jag var naiv och trodde på sagan om att det skulle vara vi för alltid, säger Helena Hysén.  

Tv-profilen och marknadsföraren Helena Hysén, 58, blev av med jobbet på grund av coronakrisen – men har precis fått nytt jobb inom annonsförsäljning.

Under det senaste decenniet har Helena Hysén till och från varit arbetslös och fått kämpa med ekonomin – men alltid lyckats resa sig.

– Jag har haft otur och det är klart man får panik när man känner att det går en tid, man tänker: ”Herregud, hur ska jag klara detta?”. Det är en mental stress. Jag vill inte vara arbetslös, och a-kassan är ett skämt. Jag har behövt bli duktig på att klara mig, för jag är ensam. Men jag är frisk, har inga skulder och är driven – jag löser det på något sätt, säger hon.

Under 25 år var Helena Hysén gift med det tidigare fotbollsproffset Glenn Hysén, 60. De skilde sig 2011 efter att hans otrohet hade uppdagats. Förutom att Helena var sårad och sviken, så förändrades hennes ekonomi drastiskt efter skilsmässan.

– När man fortfarande är gift, har hus och bilar, så tänker man inte på att något skulle kunna hända. Men man kan hamna i den situation som jag gjorde – att man hoppat av utbildning för att ta hand om barn och familj. I dag hade jag krävt att studera klart, jag hade velat blir jurist eller advokat – det råder jag tjejer att göra, säger hon och fortsätter:

– Ett annat råd är att se till att vara försäkrad på alla sätt och vis, att allt är 50/50 och att alla papper är i ordning. I mitt fall gjorde jag inte det, och jag skyller inte på Glenn – jag skyller på mig själv. Jag var naiv och trodde på sagan om att det skulle vara vi för alltid. 


Helena Hysén: ”La alla tidningar om oss i en resväska”

Hur kom du igenom den känslomässiga sorgen?

– Alla följer olika mönster, man måste hitta sitt eget sätt att sörja. Jag gick två gånger till en psykolog och kände direkt: det här kommer inte funka. Jag tyckte att jag var smartare än psykologen i det läget. 

Förutom att Helena Hysén hade fullt upp med att hantera sin egen smärta och se till att barnen hade det bra, så väckte skilsmässan stor uppmärksamhet och blev omskriven i media.

– Jag gick och köpte en resväska som jag hade i vardagsrummet. Jag slukade tidningarna med mig själv på förstasidan, lustläste dem och var frustrerad och urledsen. Den dagen jag kunde köpa en tidning och bara skicka ner i resväskan utan att bry mig, då visste jag att jag hade passerat sorgen. Då lyfte jag ner resväskan i källaren, och där står den än i dag.

Nu har det gått 9 år – hur mår du över skilsmässan i dag?

– Jag är absolut inte bitter – men det jag kan känna ibland är att det är ledsamt och hade varit så mycket lättare om jag och Glenn hade haft en bättre relation för barnens skull. Självklart skulle jag önskat att det vore en bättre kommunikation mellan mig och Glenn – nu är det inte så och jag har accepterat det. 

Helena Hysén dejtar: ”Måste känna attraktion direkt”

Helena Hysén syntes tidigare i realityserien ”Hyséns” på Kanal 5. När serien kom tillbaka med en andra säsong 2019 var det med en ansenlig förändring – Helena Hysén var inte längre med, efter ett ultimatum från seriens huvudperson Glenn Hysén och hans nya fru Camilla Hysén Lendott, 51.

Men under våren dök Helena Hysén och sonen Anton Hysén, 29, upp i ett annat underhållningsprogram – ”Hela kändis-Sverige bakar” på TV4. Efter att ha synts i tv-rutan tycker sig Helena Hysén ha märkt att uppmärksamheten kring henne har ökat – och män som vill uppvakta henne hör av sig.

– Jag har varit singel i nio år, men jag dejtar och går på middagar. Alla säger: ”Herregud du kan väl träffa någon”. Ja visst kan jag det – men känner inte jag attraktion direkt eller att kemin stämmer så är det ingen idé att fortsätta, då gör jag någon annan illa. Det där med att de säger: ”Det växer fram” – i helsike heller. Jag känner det direkt.

Vad är det du attraheras av hos män?

– Intelligens och humor är fruktansvärt sexigt. Att de kan föra sig på ett roligt sätt och har lite vett att föra sig socialt. Och så är det sexigt med skäggstubb och långa män.

Helena Hysén: ”Förra året var bara bråk och bedrövelse”

Helena Hysén beskriver 2019 som ”sitt värsta år någonsin”. Schismen med ex-maken eskalerade efter att hon petats från ”Hyséns” och barnen Anton och Annie ville inte gå på Glenns bröllop med Camilla Hysén Lendott. 

– Hela det året var bara bråk och bedrövelse. Jag vill inte ha ett sånt mentalt stört år igen. Istället för att gräva ner mig beslöt jag mig för att 2020 ska vara ett mycket bra år för mig. 

Hur har året varit hittills?

– Jag känner mig mer harmonisk och tillfreds med mig själv. Jag vaknar på morgonen och känner att det är en härlig dag. Jag har inga krämpor, tre goa barn som hör av sig varje dag – även om jag kämpar så är livet bra. 

– Men självklart, när man ser alla parmiddagar så kan jag ibland känna att jag också skulle vilja ha det så. Men bara på ett villkor – att jag känner wow-känslan i magen.  

Helena Hysén

Ålder: 58.

Bor: I Göteborg.

Yrke: Tv-profil och marknadsförare.

Familj: Barnen Alexander, 33, Anton, 29, och Annie, 26.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.