Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helena Hysén tvingad till operation – efter svåra smärtan

Helena Hysén ska komma i sitt livs formFoto: Kanal 5 / Kanal 5
Helena Hysén

I realityserien ”Hyséns” har Helena Hysén gjort sig känd för att vara en mamma på språng, men vad inte alla vet är att hon har kämpat mot svår artros i 15 år.

Smärtan eskalerade och blev till slut outhärdlig, Helena Hysén började må psykiskt dåligt – till slut blev en operation med nya knäproteser nödvändig.

– Det gör så ont att man nästan kreverar. Men ska jag ha ett värdigt liv så var jag tvungen att göra det här, säger hon.

Efter operationen har Helena Hysén behövt hjälpmedel i form av käpp.

Helena Hysén, 57, gör just nu succé i realityserien ”Hyséns” på Kanal 5, där hon ständigt är i farten och har ett stort engagemang för sin familj.

Men vad inte alla känner till är att hon har kämpat mot svår artros i båda sina knän. 

2015 bytte Helena Hysén den ena knäleden, och för åtta veckor sedan tvingades hon operera även det andra knäet. Tv-profilen har nu knäproteser i båda benen.

– Nu ska jag kunna gå i högklackade skor i nyår och dansa, säger hon med ett skratt.

Vad var det som gjorde att operation till slut blev nödvändigt?

– För att jag höll på att dö av smärta, det gjorde så ont att det skar som knivar. Det är två ben som ligger mot varandra och skaver utan någon vätska emellan. Det gick så lång tid att jag nästan blev deprimerad - man kan inte göra någonting, säger hon.

Helena Hysén haft artros i 15 år. Med tiden har smärtan har eskalerat, till slut blev den outhärdlig.

– Det gör så ont att man nästan kreverar. Men ska jag ha ett värdigt liv så var jag tvungen att göra det här, säger hon.

 

 

Helena Hysén: ”Ska gå ner tio kilo”

Efter skilsmässan från Glenn Hysén 2011 gick Helena Hysén ner 40 kilo i vikt. Men orörligheten de senaste åren har hindrat henne från att vara aktiv.

– Det resulterade i att jag har gått upp i vikt. Jag vill gå ner de 8-10 kilona. Det ska jag göra nu genom träning. Det är det enda jag väntar på, att komma i gång igen, säger hon. 

Efter operationen har Helena Hysén har gått på rehabilitering med så kallad hypoxi, för att öka blodcirkulationen. Hon har varit tvungen att använda hjälpmedel i form av käpp, och trots att hon tampats med värk, så ser hon ljust på framtiden.

– Det är klart det har varit grym smärta, men nu har den släppt. Jag har behövt kryckor och har gått med käpp. Förhoppningsvis resulterar det här i att jag kan powerwalka och träna obehindrat, säger hon.

Vilken Helena är det vi kommer få se framöver?

– En tio kilo smalare och mer aktiv Helena. Det är vad jag ser fram emot.

Skulle du till och med kunna ställa upp i något tävlingsprogram som ”Let´s dance”?

– Det skulle jag jättegärna göra! Det skulle vara något för mig, med fina kläder och dans. Jag skulle inte tacka nej om jag fick frågan.