Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helena Hysén: ”Tråkigt att eliminera fienden”

Glenn Hysén är van vid att följas av kameror. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Glenn Hyséns fästmö Camilla Lendott är trött på situationen med Helena Hysén. Foto: GT/Expressen
Helena Hysén kallar beslutet att peta henne från tv-serien "Hyséns" för "tragiskt". Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Glenn Hysén och Camilla Lendott. Foto: GT/Expressen

Under hösten har idrottslegendaren Glenn Hysén visat ännu mer av sig själv i familjens egna realityshow – men samtidigt kokar intrigerna mellan fästmön Camilla Lendott och exfrun Helena Hysén.

Inför den andra säsongen kräver Glenn och Camilla att Helenas medverkan minimeras.

– Det är så tråkigt att eliminera fienden för att vinna kraft själv. Det är tragiskt, säger Helena. 

Fotbollshjälten Glenn Hysén, 59, avslutade sin spelarkarriär för 25 år sedan, men populariteten fortsätter att öka. 

Mittbacken nådde makalösa framgångar under åttiotalet. Förutom den internationella proffskarriären har han 68 landskamper bakom sig och har vunnit gulbollen och Uefa-cupen två gånger. Efter hjälteinsatsen mot England i VM-kvalet 1988 fick Glenn historiska sex getingar av Expressens sportprofil Thomas Malmquist, ”Världsklass räcker inte”, löd hyllningen.

Efter att ha slutat med fotbollen gick Glenn över till sportkommentator. Han har medverkat i ett flertal underhållningsprogram som ”Let´s dance” och ”Fångarna på fortet”. 

Glenn har blivit folkkär och publiken tycks inte få nog av hans okomplicerade och sorglösa attityd till livet. Han har också gjort sig känd för sina Göteborgsvitsar och dråpliga sätt att uttrycka sig på, något som lett till att han blivit rankad som en av de mest inflytelserika svenskarna på Twitter. 

Glenns popularitet: ”Jag är görstolt”

Under 2018 har Glenn varit i ropet mer än vanligt – han vann ”Farmen VIP”, släppte boken ”Glenncyklopedin: En guide till att ha d gott”, och fick en egen realityshow på Kanal 5. Enligt Glenn har han sällan i karriären varit så efterfrågad som nu.

– Du, jag trodde väl att det skulle bli mindre att göra när jag blev äldre, men helvete heller. Det blev tvärtom, det har aldrig varit så hektiskt som nu. Helt otroligt, det ringer dygnet runt med erbjudanden till höger och vänster. Det är kanon, jag är görstolt. Jag tackar ja till det som verkar roligt, för seriösa grejer orkar jag inte med. Jag tar dagen som den kommer, säger han.

Hur förklarar man din popularitet?

– Jag är mig själv i alla lägen, inte märkvärdigare än någon annan. Folk känner igen sig. Jag är inte problemfri, men man behöver för fan inte gräva ner sig eller sura. Vad är det för idé med att gå omkring och deppa? Det lättar upp stämningen om man skämtar till det lite.

 

 

Fästmön Camilla Lendott, 50, menar att Glenns varma och sociala personlighet gör honom lätt att tycka om.

– Han är positiv och tar sig tid att tjöta med alla människor, det spelar ingen roll om de sitter på en parkbänk. Glenn är oftast glad, alltid med ett leende. Han är som han är 24 timmar om dygnet, det är ingen offentlig roll, säger hon.

Glenn, hur är det när du går längs avenyn i din hemstad Göteborg?

– Det tar en stund att gå från punkt A till B. Alla är trevliga och glada, de vill ta bilder och autografer. Jag har inga problem med det alls, men det kan vara jobbigt för de i min närhet. Jag tror inte Camilla hade förväntat sig det som händer nu. Eller när man sitter ute och äter middag och folk kommer fram – jag kan inte säga nej, det går inte. 

Kan du någonsin bli trött på att vara Glenn Hysén?

– Nej, för jag är mig själv bara, är man det i alla lägen så är det enkelt. Det är inget face utåt att jag ska vara trevlig, käck och dra historier. 

Från landslagshjälte till prostataundersökning i tv

Den egna realityserien ”Hyséns” första säsong har nyligen har avslutats. Det är redan klart att det blir en andra säsong där tittarna återigen ska bjudas på Västkusten, fräckisar, tjöt, fotboll och öl.

Hur känns det att ha en tv-serie med sitt efternamn?

– Det är sjukt. Jag tänkte ”vem vill se något om oss, det är inget märkvärdigt”. Men folk är görpositiva, det är en fröjd att höra vad de säger. 

Hur är det att bjuda in tittarna till insynen i privatlivet? 

– Kameror har varit med jämt i min karriär. Det är inte för att vara kaxig, men jag är ju van vid det och tänker inte på om det står en gubbe med en kamera. 

Är det inte ens lite jobbigt att bli filmad under en prostataundersökning?

– Nej. Det gör ju för fan hur många som helst, så är livet. Jag kommer inte undan någonting jag heller, och måste ju gå och kolla att jag är frisk. 

Glenn Hysén är van vid att synas, och är bara sig själv. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Helena petas från ”Hyséns”: ”Gått överstyr”

Huvudpersonerna i serien om fotbollsfamiljen är Glenn och sonen Anton Hysén, 28, men flera delar av den brokiga familjen har dykt upp i rutan – och relationen mellan Glenns fästmö Camilla och exfrun Helena Hysén, 57, är allt annat än god.

Helena och Glenn skilde sig 2011 efter att Glenn hade varit otrogen. Sveket tog hårt, berättar Helena. Men hon har gått vidare. 

2015 träffade Glenn sin fästmö Camilla, kort därpå utbröt en konflikt mellan Camilla och Helena där båda anklagar varandra för att ha uppfört sig illa och ljuga. Den infekterade situationen har lett till att två av Glenn och Helenas barn har valt att inte träffa Camilla. 

Nu berättar Glenn och Camilla att deras krav inför andra säsongen av ”Hyséns” är att peta Helena. Anledningen är att de tycker att exfrun har fått för mycket fokus och att det har ”gått överstyr”.

– Jag bryr mig inte ett dugg om att jag ska få mer plats. Men att hon ska älta och älta skilsmässan, det stör jag mig på. Det har gått åtta år, det är dags att släppa det, säger Glenn.

Camilla berättar att det finns tre avsnitt sparade som kommer att visas i den andra säsongen, och där syns Helena. Men det görs inga nya inspelningar med henne.

– Jag är fruktansvärt trött på situationen med Helena. Hon lever inte ihop med Glenn längre och är inte i hans liv. De har barn tillsammans – det är vuxna barn. Vi ser ingen större anledning till hennes närvaro, säger Camilla.

 

 

Helena har varit en uppskattad karaktär i serien. Är hon ett hot?

– Absolut inte. Vill hon ha den uppmärksamheten som hon får, så varsågod. Jag lägger inte energi på det. Jag är glad så länge jag kan stå utanför den biten. Det är tråkigt att det blir mycket skriverier utifrån hennes sida, som jag upplever är mot Glenn. Glenn har ju själv valt att inte uttala sig speciellt mycket, säger Camilla.

Helena Hysén: ”Det här är ett krav från Camilla”

Helena har svårt att förstå Glenn och Camillas krav, och menar att hon själv inte är delaktig i beslutet.

– Det är under all kritik. Glenn är huvudpersonen och jag kan inte ändra på det. Jag har inget att sätta emot. Jag tycker det är ledsamt, jag är barnens mor.

Helena Hysén tycker att hon känner exmaken bättre än vad hans nya kärlek gör. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Helena har svårt att tro att Glenn bryr sig nämnvärt om hennes medverkan, utan tror att det främst stör Camilla.

– Jag tolkar det som att det förmodligen har varit för mycket fokus på mig. Jag har varit gift med Glenn i över 25 år, det här är ett krav från Camillas sida. Jag tror jag känner honom mer än vad hon gör. Hon hymlar inte med det – hon vill ju inte att jag ska vara med. 

– Jag kan känna en ledsamhet att en utomstående som inte tillhör vår familj kan gå in och tala om att jag inte får vara med. Det här handlar inte om mig och Glenn – jag är mamma till barnen. Jag kan inte förstå att man inte kan se mer klarsynt på det hela.

 

 

Enligt Helena var det från början bara tänkt att hon skulle vara med i ”Hyséns” några enstaka gånger – men hennes insats uppskattades och det blev mer.

– Folk tyckte det var roligt att jag var med och därför fick jag förfrågan om att vara med mer. Det var inget jag valde, utan det blev så. Det är inget jag strävat efter, jag har bara varit mig själv. Jag är väl lite lättsam och glad. Jag är van att föra mig, ha roligt och kan bjuda på mig själv. Om man själv inte tillför så mycket, då ska man slå på den som gör bra i från sig? Det är så tråkigt att eliminera fienden för att vinna kraft själv. Det är tragiskt.

Anton Hysén: ”Man vill hitta problem”

Anton Hysén väljer att hålla sig neutral och fokuserar på att själv bidra till att göra ett underhållande program.

– Jag tycker det är skitkul att inspelningen är i gång igen. Jag bryr mig inte om någonting vad någon gör, jag sköter mitt och så får alla andra sköta sitt. Jag fokuserar 100% på mig själv.

Hur påverkas du av konflikten?

– Man vill hitta problem. Jag skiter i det, jag kör mitt eget race.

Programmets pressansvarige Martin Nersing säger att Helena kommer att vara med i säsong två, men att han inte kan kommentera närmare hur hennes medverkan kommer att se ut.

– Vi har nyligen dragit i gång inspelningarna och jag kan inte kommentera innehållet eller själva klippningen kommer bli, men jag kan bekräfta att hon ska vara med, säger han.