Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helena Bergströms vilda bråk med maken

Helena Bergström.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Helena Bergström med maken Colin Nutley.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Helena Bergström.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

1991 skilde sig filmregissören Colin Nutley från sin fru – förälskelsen till Helena Bergström blev för stark. Sedan dess har de varit ett par. 

Nu avslöjar skådespelaren parets vilda bråk. 

– Vi diskuterar väldigt högt och hundarna gömmer sig i sina korgar, haha, säger Helena Bergström till Expressen. 

En av Sveriges mest kända skådespelare Helena Bergström, 55, är nu aktuell med tv-serien "Bröllop, begravning och dop" för C More och TV4 – som regisseras av hennes man Colin Nutley, 74. 

Paret träffades när skådespelaren var 20 år – men det fanns ett problem. Colin Nutley var gift med en annan kvinna. Men förälskelsen gick inte att stå emot och under inspelningarna av filmen ”Änglagård” 1991 skilde sig Nutley från sin fru. Tiden som sedan skulle komma har paret beskrivit som ett ”helvete”. 

– Privat var ”Änglagård”-tiden en fullständig mardröm för oss. Det var hela skilsmässotiden. Varenda helg var ett helvete, för på fredagen skulle han dra och jag var ensam kvar. Det var väldigt tufft, har Helena Bergström tidigare sagt i tv-programmet ”Tillsammans med Strömstedt”. 

 

 

Tog sig förbi den tuffa tiden

Men de tog sig förbi den tuffa tiden och i dag har de arbetat med många filmprojekt tillsammans – men det betyder inte att de inte bråkar. 

– Det finns en förståelse mellan oss. Vi diskuterar väldigt högt och hundarna gömmer sig i sina korgar, haha. Colins och mitt sätt att vara nollställda ligger nog på ganska många decibel, berättar hon i en lång intervju med Expressen. 

Hon säger också att maken upplever henne som jobbigare sedan hon själv också började regissera. 

– Jag har mycket åsikter. Inte när jag går in och jobbar med andra regissörer, men i relation till Colins filmer är jag kontrollfreak, vill strukturera upp, tjatar på honom. Vart ska vi? Vad vill vi berätta? Kombinationen av mina strukturer och Colins vilja att bara släppa loss kompletterar varandra, även om det kan bli heta diskussioner emellanåt.

 

 

”Colin och jag har kreativiteten ihop”

Men de vilda diskussionerna sätter inga käppar i hjulen för paret. 

– Folk har frågat under åren varför vi envisas att jobba tillsammans. Tacka fasen för det! Det är det roligaste som finns att jobba med Colin och jag tycker att han är briljant på så många olika sätt, säger hon till Expressen. 

Att det är 20 års ålderskillnad mellan paren är någonting som Helena Bergström har lärt sig hantera. 

– Jag har fått bearbeta min oro för vad som komma skall – det gäller allt – och öva mig på att vara överlycklig för de stunder vi har. Colin och jag har kreativiteten ihop och vi har väldigt kul. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.