Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helena Bergströms tårar för vännen Rikard Wolff

Björn Kjellman och Helena Bergström hyllar Rikard Wolff.
Helena Bergström hade svårt att hålla känslorna tillbaka.
Björn Kjellman och Helena Bergström.
Rikard Wolff.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Kort efter Rikard Wolffs bortgång samlades vänner, kolleger och publik på Stockholms stadsteater – nu visar SVT minneskonserten.

Den nära vännen Helena Bergström är en av kvällens värdar, när hon står på scen och hyllar Rikard Wolff kommer tårarna och orden fastnar.

– Det har blivit uppenbart för oss hur oerhört mycket han har berört oss. Allas vår vän... förlåt, säger hon när tårarna kommer.

Den älskade artisten och skådespelaren Rikard Wolff dog av lungemfysen den 17 november 2017, 59 år gammal. 

Strax efter Rikard Wolffs bortgång samlades vänner, kolleger och hans hängivna publik vid en minneskonsert på Stockholms stadsteater. På lördag kväll visar SVT2 hyllningskonserten.

Värdar för kvällen var Björn Kjellman och Helena Bergström, båda nära vänner till Rikard Wolff. När Helena Bergström berättade om saknaden efter sin vän kom tårarna och hon fick ta en kort paus i meningen.

– Det har blivit uppenbart för oss hur oerhört mycket han har berört oss. Allas vår vän... förlåt. Det kommer att vara jobbigt, men också underbart att vi får sitta och minnas allas vår vän Rikard Wolff, säger hon.

 

Björn Kjellman fick publiken att skratta

Rikard Wolff vann publikens hjärtan i en rad roller, och kvällen riktade sig till alla som mött honom på olika sätt.

– Han hade oändligt många vänner och var outtröttligt nyfiken på människor. Våra möten med honom var vackra, betydelsefulla och - för inte så få av oss - livsavgörande, säger Björn Kjellman.

Björn Kjellman och Helena Bergström berättade att de gått igenom Rikard Wolffs telefonbok, som hade hela 2500 namn. Björn Kjellman lockade till varma skratt när han skämtade om Rikard Wolffs dejting via appen Grindr.

– Det är svårt att veta vilka alla namn är. Vilka är Bitte, Rufs och alla män med det gemensamma efternamnet Grindr? säger Björn Kjellman.

Kvällen gick i musikens tecken med framträdanden av bland andra Eva Dahlgren, Danny Saucédo, Lisa Ekdahl, Ola Salo, Jonas Gardell.

”Minneskonsert – Rikard Wolff” visas på SVT2 lördag kl 20:05. Den följs av föreställningen ”Hemma hos Rikard Wolff” kl 21:05.