Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helena Bergströms sorg efter vännen Rikard Wolff

Helena Bergström.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Tillsammans med Rikard Wolff.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Helena Bergström på Guldbaggegalan 2018.
Foto: OLLE SPORRONG

Helena Bergström och Rikard Wolff var nära vänner i över 25 år.

Nu berättar skådespelerskan, som är aktuell på scenen med "Ett dockhem 2", om den svåra tiden och sorgen efter hans död.

– Han kämpade så hårt in i det sista för att få leva, och så klarade han det inte, berättar hon i en intervju med Aftonbladet. 

Rikard Wolff avled den 17 november förra året efter en tids sjukdom. Under inspelningen av filmen "Änglagård" 1992 blev han och Helena Bergström, 54, vänner – en vänskap som hon berättar växte sig stark genom åren.

I en intervju med Aftonbladet berättar Helena Bergström, som nu är aktuell som Nora i "Ett Dockhem 2", om den svåra hösten – och sorgen efter skådespelarens död.

– Då förlorade jag min bästa vän Rikard Wolff. Han förde en kamp för livet. Vi var några som stod Rikard nära, som fanns vid hans sida hela tiden. Han kämpade så hårt in i det sista för att få leva, och så klarade han det inte, berättar hon i intervjun.


Helena Bergström: "Han var mitt stora stöd"

Helena Bergströms make filmskaparen Colin Nutley, som också regisserade "Änglagård", har tidigare berättat hur han och en grupp vänner fanns vid skådespelarens sida på sjukhuset när han dog. Han har också tidigare berättat om hustruns nära band till Wolff.

– Helena är, utan tvivel, en av hans bästa vänner, har han tidigare sagt.

Helena Bergström och Rikard Wolff.
Foto: JAN COLLSIÖÖ / TT NYHETSBYRÅN

Rikard Wolff var gudfar till Colin Nutleys och Helena Bergströms dotter Molly Nutley och var som en familjemedlem. 

– Rikard var mitt stora stöd, vi satt ofta i mitt kök och pratade, och kom varandra väldigt nära. Sedan dess har vi hörts nästan varje dag. Han var en av få, knappt en handfull, som jag litade på till 100 procent och kunde berätta allt för. Fortfarande kan jag tänka att jag måste ringa Rikard och ventilera något, och får panik när jag inser att jag inte längre kan göra det, säger Helena Bergström till Aftonbladet. 

På Guldbaggegalan tidigare i år presenterade Helena Bergström den hyllningsvideo för alla de som gått bort under det gångna året – och var nära tårarna när hon tog upp sin vän Rikard Wolff.

– 2017 var året när så många togs ifrån oss. Så många av våra största konstnärer och inspiratörer. Alla som sitter här i lokalen har förlorat högst älskade kolleger, kompisar, läromästare. Jag förlorade min bästa vän, sa hon i talet.

Helena Bergström är just nu aktuell på scenen som Nora i "Ett Dockhem 2". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.