Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helena Bergström om sitt nya liv: ”En livskris”

Berättar om jobbiga scenerna.
Helena Bergström upplevde en livskris efter att barnen flyttade ut.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Skådespelaren och regissören Helena Bergström, 56, upplevde en identitetskris efter att barnen flyttat hemifrån.

Hon hade svårt att backa undan, berättar hon i ”Malou efter tio” på TV4.

– Framför allt har det varit en slags livskris, säger hon i programmet.

Helena Bergström är aktuell med en ny säsong av den hyllade serien ”Bröllop, begravning och dop”. Hon regisserar även och skriver manus för den kommande filmen ”Dancing Queens” på Netflix med dottern Molly Nutley, 25, i huvudrollen.

– Det är en dröm att hon faktiskt gör det, att vi får chansen att jobba på det här sättet. Att hon får chansen att spela ut. Jag kan henne, hennes sätt att spela, jag känner igen det så att jag blir väldigt trygg, säger Helena Bergström i ”Malou efter tio”.

 ”Det har varit väldigt svårt”

Hon berättar även i programmet att hon genomgått en stor livsförändring nu när alla barnen är utflyttade.

– För mig är det identifikationen med att vara mamma, det har burit mig. Jag älskar det och hoppas att jag fortfarande är det till mina vuxna barn. Men det har varit väldigt svårt, att liksom backa, säger hon.

För Helena Bergström har det varit en omvälvande period att anpassa sig till det nya.

– Det har varit som en livskris, det här nya livet, att kunna släppa. De är ju vuxna och lever sina liv. Men nu tycker jag vi har en väldigt fin relation, säger hon i ”Malou efter tio”.

Yrkespersoner på jobbet

Helena Bergström har ofta jobbat ihop med sin make Colin Nutley, 76. Och nu är det alltså hon som regisserar dottern Molly Nutley.

– När vi jobbar är vi väldigt mycket skådespelare och regissör. Vi geggar inte ihop det på plats. Och det är fantastiskt. Jag har ju jobbat ihop länge med min man. För oss är det en självklarhet, när man jobbar så jobbar man, då är man yrkespersoner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.