Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helena Bergström: "Det är inte lätt att skiljas"

Colin Nutley och Helena Bergström. Foto: Stefan Forsell
De har varit ett par i 20 år. Nu berättar Helena Bergström om hur kärleken började med en då gift Colin Nutley.
Och hur ångesten över att ha orsakat en skilsmässa förföljde henne länge.
- Det kändes bra att kunna berätta efter så många år, säger hon om P1:s "Sommar".

FAKTA

HELENA BERGSTRÖM


Ålder: 47.
Familj: Maken Colin Nutley och barnen Molly och Tim samt styvsonen Daniel.
Bor:
Stockholm.
Aktuell: "Sommar" i P1.
Bakgrund: Har varit programledare för "Förspelet" i SVT under 80-talet. Fick ett genombrott i filmen "1939" från 1989. Nutley upptäckte henne och gav henne huvudrollen i "Black Jack" 1990. Hon blev också det självklara valet i "Änglagård" 1992. För sina roller i "Pariserhjulet" 1993 och "Sista dansen" samma år fick hon två guldbaggar. Röstades fram som århundradets skådespelerska av svenska folket 1995. Har fortsatt jobba med Colin Nutley bland annat i uppföljare till succén "Änglagård" och även medverkat i musikaler.

Skådespelerskan Helena Bergström, 47, och maken, tillika regissören, Colin Nutley, 67, har varit tillsammans i 20 år. I dagens sommarprat berättar Bergström om hur det egentligen gick till då de blev ett par under inspelningen av "Black Jack".
- Han spred värme och hade en enorm empati. Jag var kär i honom fast han var 20 år äldre och gift, säger Helena Bergström och berättar hur hon flög på sin regissör i en hiss.
- Vi var ensamma i hissen, Colin och jag, på hotellet i Gävle. Och plötsligt kastade jag mig över honom och kysser honom och sa "I think I'm in love with you". Han såg chockad ut men från den stunden var det kört. Ingen återvändo, säger hon.

Var gift då de träffades

Colin Nutley var då gift och hade barn. Bergström och Nutley smög med sin kärlek i början, tills Colin skilde sig.
- Det är inte lätt att skiljas. Att vara orsaken till skilsmässan gav mig skuldkänslor. Då var det tufft, säger Helena Bergström som har en god relation med Colins exfru berättar hon.
För 19 år sedan sommarpratade Bergström också - men först nu kände hon sig trygg att prata öppet om sig själv.

"Viktigt att berätta"

- Det var ganska skönt att få göra en bild av sig själv. Jag tänkte att den här gången ska jag backa bandet, säger Helena Bergström till Expressen.
- Det var inte den lättaste situationen, definitivt inte för Colin som var gift. Men det var viktigt att berätta hur vi startade resan. Är man skör, som vi båda var då, är det klart att man inte vill berätta. Det kändes bra, efter så många år, att kunna berätta, fortsätter hon.

FOTNOT: "Sommar" i P1 sänds 13.00. Det går även att lyssna på i efterhand på www.sverigesradio.se /sommar.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!