Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helena af Sandeberg om skilsmässan

Helena af Sandeberg
Foto: Carl-Johan Söder/Svt
Helena af Sandeberg
Foto: Ylwa Yngvesson

I "Renées brygga" berättar Helena af Sandeberg om sorgen efter skilsmässan och varför hon tror att hon är en dålig fru.

– Jag tror att jag är både himmel och helvete, säger hon i programmet.

I kväll klockan 21.00 sände TV4 säsongsfinalen av "Renées brygga". 

I programmet berättar Helena af Sandeberg bland annat om sitt dåliga självförtroende och om sin hypokondri. Renée Nyberg beskriver skådespelaren som en "orolig själ", en självbild som Helena af Sandeberg håller med om.

– Ja det är jag nog, det är något av det som jag sliter mest med. Jag är väldigt orolig och har väldigt mycket katastroftankar, säger hon och fortsätter:

– Jag var jättehypokondrisk ett tag men det har jag faktiskt blivit bättre på. Jag jobbar med det jättemycket men jag är ju som en vandrande läkarbok, jag kan allt. Ofta har jag redan gått igenom alla diagnoser när jag kommer till läkaren.


LÄS MER: Helena af Sandeberg: Livet kommer emellan


Helena af Sandeberg säger också att hon jobbar hårt för att inte låta hennes nojor ta över.

– Jag vill inte leva så, men det är en kamp. Den här oron och ångesten förstör och tar väldigt mycket lycka ur mitt liv. Så jag slåss med att leva i nuet och inte oron för framtiden.

Helena af Sandeberg: "Jag är jättejobbig"

När Helena af Sandeberg och Renée Nyberg pratar med varandra säger skådespelaren också att hon inte skulle stå med att vara sig själv jämnt.

– Jag är jättejobbig, säger hon och skrattar.

– Jag tycker väldigt mycket om att fly från mig själv. Jag tycker om att få vara andra än mig själv för då blir jag fri från mina begränsningar och rädslor. Jag hag har en rädsla för att det hemska ska hända för att det hände i en ålder som var ganska känslig, säger Helena af Sandeberg och syftar på att hennes mamma gick bort i cancer när skådespelaren var tonåring.

– Det är som att jag spenderat livet med att parera den rädslan.


LÄS MER: Helena af Sandeberg: "Vi bor grannar och har delad vårdnad"


Helena af Sandeberg berättar också om hur jobbigt det var att gå igenom en skilsmässa. Skådespelaren skilde sig från teaterregissören Alexander Mørk-Eidem 2010.

– Även om min exman och jag är väldigt goda vänner i dag och allt har blivit väldigt bra så är det en sorg som är väldigt stor för mig. Att gå miste om så mycket av min sons barndom.

– Samtidigt så vet jag att det bästa är att han är hos sin pappa som är jättebra också. Och vi delar. Men jag tycker att det är smärtsamt, det går inte över för mig alls.

Helena af Sandeberg: Jag är både himmel och helvete

Renée Nyberg frågar också Helena af Sandeberg om hur hon tror att hon är att vara ihop med när hon är så orolig av sig.

Då kan Helena af Sandeberg inte hålla sig för skratt.

– Usch, jag vet inte och jag vill inte att du ska fråga någon jag känner. Jag tror att jag är både himmel och helvete om jag ska vara snäll. Annars skulle jag bara säga helvete. Men jag tänker ju att jag måste vara lite rolig annars hade ingen fortsatt att vara ihop med mig.

– Men jag är väldigt orolig och det präglar alla. Jag tror inte att jag är en så dålig mamma men just fru, där är jag lite sämre ibland. Jag är väldigt passionerad över mitt jobb och jag kräver att det får plats. Så det är klart att det blir lite frutid kvar mellan barn och jobb men jag försöker.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.